Τα Burger King εξαγοράζουν τα Popeye

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα Burger King εξαγοράζουν τα Popeye

Η Restaurant Brands, ιδιοκτήτρια των Burger King, θα προσθέσει τηγανητό κοτόπουλο από τον Αμερικάνικο Νότο στο «μενού» της, καθώς ανακοίνωσε την εξαγορά της Popeyes Louisiana Kitchen για 1,8 δισ. δολάρια μετρητά.

Ο όμιλος που δημιουργήθηκε το 2014 όταν τα Burger King αγόρασαν την καναδική αλυσίδα καφετεριών Tim Hortons. ελέγχεται από την 3G Capital και την Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ. Θα καταβάλλει 79 δολάρια ανά μετοχή της Popeyes, που αντιστοιχεί σε premium 27% σε σχέση με τον σταθμισμένο μέσο όρο 30 ημερών της τιμής της μετοχής έως τις 10 Φεβρουαρίου.

«Με αυτή τη συναλλαγή, η RBI προσθέτει μια εταιρεία με ξεχωριστή θέση σε έναν ελκυστικό τομέα, και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης στις ΗΠΑ αλλά και διεθνώς» δήλωσε ο Ντάνιελ Σβαρτς, διευθύνων σύμβουλος της Restaurant Brands International.

Ο όμιλος σκοπεύει να αναπτύξει την 45χρονη αλυσίδα Popeyes με έναν «ταχύτερο ρυθμό» εντός και εκτός συνόρων μέσα στα επόμενα χρόνια.

H βραζιλιάνικη 3G Capital και ο Γουόρεν Μπάφετ, που στο παρελθόν είχαν συνεργαστεί για να αγοράσουν την Burger King και να συγχωνεύσουν τις Kraft και Heinz, πιθανών βλέπουν μία καλή ευκαιρία να διεισδύσουν σε αναδυόμενες αγορές όπου το τηγανητό κοτόπουλο γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλές.

Υπάρχουν περισσότερα από 5.000 KFC στην Κίνα, όπου η αλυσίδα εστιατορίων με τηγανητό κοτόπουλο έχει παρουσία εδώ και τρεις δεκαετίες. Συγκριτικά, η Popeyes είχε μόλις 2.688 καταστήματα στα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου, τα περισσότερα εκ των οποίων ενός των ΗΠΑ.

Η Popeyes άρχισε τη διαδρομή της το 1972 ως Chicken on the Run και σέρβιρε τηγανητό κοτόπουλο στην περιφέρεια της Λουιζιάνα. Σύντομα άλλαξε το όνομά της σε Popeyes – όχι από τον καρτούν ναύτη που λατρεύει το σπανάκι, αλλά από τον Ποπάι Ντόιλ, τον σκληροτράχηλο αστυνομικό που υποδύθηκε ο Τζιν Χάκμαν στην περιπέτεια «Ο άνθρωπος από τη Γαλλία» (1971). Και ξεκίνησε να σερβίρει το πικάντικο κοτόπουλο σε στυλ Νέας Ορλεάνης, που παραμένει η σπεσιαλιτέ της μέχρι σήμερα.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Απριλίου, οι μετοχές της Popeyes ανέβηκαν 19,2% φτάνοντας τα 78 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider