Έρχονται πιο λεπτά smartphones

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται πιο λεπτά smartphones

Τον δρόμο για πιο λεπτά smartphones ή με μεγαλύτερο χώρο για μπαταρίες ανοίγει η εταιρεία κατασκευής επεξεργαστών Qualcomm, η οποία μείωσε σημαντικά το μέγεθος των επεξεργαστών τελευταίας γενιάς για κινητά.

Η εταιρεία δήλωσε ότι η νέα εκδοχή του βασικού της επεξεργαστή, του Snapdragon 385 θα καταλαμβάνει περίπου 35% λιγότερο χώρο από το μοντέλο του 2016 και θα καταναλώνει περίπου 25% λιγότερη ενέργεια.

Η ζωή της μπαταρίας είναι ένα από τα πιο σημαντικά θέματα για τους χρήστες των έξυπνων κινητών τηλεφώνων. Ο τελευταίος επεξεργαστής της Qualcomm που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο Consumer Electronics Show (CES) στο Λας Βέγκας αποτελεί ένα μεγάλο άλμα στην διαχείριση ενέργειας δήλωσε ο Keith Kressin, στέλεχος της εταιρείας που έδωσε συνέντευξη στους Financial Times. Υπολογίζεται ότι το νέο τσιπάκι χρειάζεται περίπου τη μισή ενέργεια από αυτή που κατανάλωναν οι αντίστοιχοι επεξεργαστές πριν από μερικά χρόνια.

«Είναι δύσκολο να πραγματοποιεί κανείς ένα τέτοιο άλμα κάθε χρόνο», δήλωσε. «Αυτό είναι ένα πολύ μεγάλο βήμα».

Οι εταιρείες κατασκευής τηλεφώνων αναζητούν νέους τρόπους για να διαφοροποιούνται και να προσελκύουν πελάτες σε μια αγορά που υποχωρεί κάθε χρόνο. Οι πελάτες της Qualcomm, όπως η Samsung, η LG και η Xiaomi τείνουν να τοποθετούν τους τελευταίους επεξεργαστές Snapdragon στα μοντέλα-«ναυαρχίδες» τους. Τα πρώτα smartphones που θα έχουν τον τελευταίο επεξεργαστή της εταιρείας αναμένεται να κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο μισό του 2017.

Ο σχεδιασμός του μικρού μαύρου παραλληλόγραμμου για τους επεξεργαστές δεν έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αλλά ο κ. Kressin προβλέπει «περισσότερο πειραματισμό» φέτος. Οι «κατασκευαστές δεν θέλουν να αυξήσουν το μέγεθος των συσκευών τους», δήλωσε. «Θέλουν να τα κάνουν πιο λεπτά και με μεγαλύτερες οθόνες».

Η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής επεξεργαστών του κόσμου με βάση τα έσοδα ελπίζει ότι ο νέος Snapdragon 835 θα οδηγήσει σε μικρότερες και πιο ελαφριές συσκευές εικονικής πραγματικότητας. Ελπίζει ακόμη ότι θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα της Qualcomm έναντι τους βασικού της ανταγωνιστή της Intel, ειδικά στους φορητούς υπολογιστές.

«Ένα βασικός τομέας στον οποίο επικεντρωνόμαστε σε αυτή τη γενιά επεξεργαστών είναι η εικονική πραγματικότητα», δήλωσε ο κ. Kressin. Ο νέος επεξεργαστής εκπέμπει λιγότερη θερμότητα, το οποίο είναι πολύ σημαντικό για συσκευές που φωρούνται στο πρόσωπο του χρήστη. Επίσης ο νέος Snapdragon διασφαλίζει καλύτερα γραφικά και πιο πιστή καταγραφή των κινήσεων του κεφαλιού.

Η Qualcomm έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Google και η Facebook προκειμένου να αναπτύξουν συσκευές εικονικής πραγματικότητας που θα συνδέονται με κινητά, οι οποίες θα μπορούν να ανταγωνιστούν τις συσκευές που συνδέονται με υπολογιστές όπως το Oculus Rift.

Αυτή την εβδομάδα στην ίδια εκδήλωση στο Λας Βέγκας η Osterhout Design Group θα παρουσιάσει μια νέα εκδοχή της μάσκας επαυξημένης πραγματικότητας της που θα χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Snapdragon 385.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider