Μέσω ΕΦΚΑ η καταβολή των συντάξεων στους πυρόπληκτους

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μέσω ΕΦΚΑ η καταβολή των συντάξεων στους πυρόπληκτους

Με αίτησή τους στο ΕΦΚΑ θα μπορούν -σύμφωνα με πληροφορίες- να εισπράξουν το χρηματικό ποσό των δύο συντάξεων οι συνταξιούχοι, μόνιμοι κάτοικοι των πυρόπληκτων περιοχών της Αττικής.

Σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Εργασίας, θα καταβληθεί εφάπαξ έκτακτο βοήθημα, ίσο με το μεικτό χρηματικό ποσό δύο μηνιαίων συντάξεων, στους πυρόπληκτους συνταξιούχους του ΕΦΚΑ.

Για να λάβουν αυτή την ενίσχυση, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να κάνουν αίτηση στο πλησιέστερο υποκατάστημα του ασφαλιστικού υπερ- φορέα, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, που να αποδεικνύουν ότι η κύρια κατοικία τους βρίσκεται σε μία από τις περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές της Αττικής.

Υπενθυμίζεται πως οι συντάξεις Αυγούστου θα καταβληθούν στους δικαιούχους τους από τον ΕΦΚΑ αύριο Παρασκευή 27 Ιουλίου. Αύριο θα γίνει και η καταβολή των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων καθώς επίσης και των Επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων μηνός Αυγούστου, από τον ΟΠΕΚΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider