Deloitte: Η αγορά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεπέρασε τα 25 δισ. ευρώ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Deloitte: Η αγορά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεπέρασε τα 25 δισ. ευρώ

Τα έσοδα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ξεπέρασαν τα 25 δισ. ευρώ για πρώτη φορά, σύμφωνα με την 27η έκθεση της Deloitte «Annual Review of Football Finance» που διεξάγει ετησίως το Sports Business Group της Deloitte.

Η αύξηση του 4% από την περίοδο 2015/16 οφείλεται κυρίως στα «5 Μεγάλα» ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, των οποίων τα συνολικά έσοδα σημείωσαν αύξηση κατά 1,3 δισ. ευρώ (9%) φτάνοντας τα 14,7 δισ. ευρώ την περίοδο 2016/17.

Η συνολική αυτή αύξηση, βέβαια, δεν οφείλεται αποκλειστικά στα «5 Μεγάλα» πρωταθλήματα, αλλά και στα μικρότερα που είδαν επίσης αύξηση των εσόδων τους, με χαμηλότερο, ωστόσο, ρυθμό συγκριτικά με αυτά που παρατηρήθηκαν στην Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

Η ισπανική La Liga είναι πλέον το δεύτερο μεγαλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, από πλευράς εσόδων, μετά τη συλλογική συμφωνία πώλησης των δικαιωμάτων αναμετάδοσης, η οποία είχε σημαντική επίδραση στα έσοδα.

Επιπλέον, η Deloitte διαπίστωσε ότι η αύξηση των εσόδων των «5 Μεγάλων» πρωταθλημάτων είχε ως αποτέλεσμα τη βελτίωση των επιπέδων κερδοφορίας με την Premier League, τη Bundesliga και τη La Liga να ανακοινώνουν συνολικά λειτουργικά κέρδη άνω των 300 εκατ. ευρώ για πρώτη φορά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider