Γεννηματά: Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη Κεντροαριστερά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γεννηματά: Δημιουργούμε τη νέα μεγάλη Κεντροαριστερά

«Η μεγάλη προοδευτική παράταξη σπρώχνει τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία στο αληθινό μέγεθος και στις πραγματικές θέσεις τους, στα δύο συντηρητικά άκρα της πολιτικής σκηνής. Οι επόμενες εκλογές θα είναι αναμέτρηση για τρεις», ανέφερε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων της προοδευτικής παράταξης, απόψε στο Ηράκλειο της Κρήτης .

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε πώς όλη η προσπάθεια συντείνει στη δημιουργία της νέας μεγάλης σύγχρονης Κεντροαριστεράς. «Το εγχείρημά μας συνδέεται άμεσα με το μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Γιατί στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας. Το Κίνημά μας όπως έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε για να υπηρετεί το λαό και την πατρίδα. Αυτός είναι ο στόχος μας: Να γίνουμε και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα», υποστήριξε.

Υπογράμμισε ότι «οι προοδευτικοί πολίτες προσβλέπουν ξανά σε μας, γιατί ξέρουν ότι όσο ψεύτικη είναι η Αριστερά του κ. Τσίπρα, τόσο γνήσια είναι Δεξιά του κ. Μητσοτάκη» και διατύπωσε τέσσερεις μεγάλες διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ.

«Με αυτές τις πολιτικές, με αυτή την ανικανότητα, με την παράταση της αβεβαιότητας, ούτε Ανάπτυξη ούτε και «έξοδος» από τα Μνημόνια μπορεί να υπάρξει», είπε η Φώφη Γεννηματά ασκώντας έντονη κριτική στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ επισημαίνοντας ότι είναι «δέσμιοι ενός μίγματος ιδεοληψιών και ανικανότητας κηρύσσουν τον πόλεμο στις επενδύσεις, στην υγιή επιχειρηματικότητα και την καινοτομία. Από το Ελληνικό μέχρι το Taxi Beat. Από την Χαλκιδική ως την Κασσιόπη της Κέρκυρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει βάλει στόχο την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης. Είναι στρατηγική τους επιλογή η φτωχοποίηση της, για να μπορέσουν να επιβληθούν με τα συσσίτια και τα επιδόματα»,

Βέλη έστρεψε και κατά της ΝΔ τονίζοντας την αναφορά του κ. Μητσοτάκη ότι περίπου «οι ανισότητες είναι ένα φυσικό φαινόμενο». «Εμείς δεν συμβιβαζόμαστε με αυτό κ. Μητσοτάκη. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με τη Δεξιά, ότι εμείς παλεύουμε να αντιμετωπίσουμε τις ανισότητες οι οποίες μέσα στην κρίση έχουν μεγαλώσει. Ο κ. Μητσοτάκης βλέπει την ανάπτυξη, ως οικονομική δραστηριότητα των λίγων, των ισχυρών», σημείωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Κάλεσε σε «συστράτευση όλους τους προοδευτικούς πολίτες λέγοντας ότι «έχουμε ιστορία, διαδρομή, στελέχη, γνώση, έχουμε την ικανότητα, έχουμε την ετοιμότητα να αναλάβουμε ευθύνες και να οδηγήσουμε τη χώρα μακριά από την επιτροπεία».

Ζήτησε εντολή ανατροπής του ζοφερού πολιτικού σκηνικού που βαλτώνει μέσα στον διπλό συντηρητισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας. « Εγγυώμαι ότι ενωμένοι θα φτάσουμε στη νίκη, στην πραγματική ελπίδα.

Στείλτε το μήνυμα παντού, κάντε τη μαζική συμμετοχή σε αυτή την δημοκρατική διαδικασία, υπόθεσή σας», κατέληξε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider