Οι έλληνες πολίτες είπαν «ναι» στη νομική αλλαγή καταχωρισμένου φύλου

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οι έλληνες πολίτες είπαν «ναι» στη νομική αλλαγή καταχωρισμένου φύλου

Με αφορμή το νομοσχέδιο περί νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, που από σήμερα αποτελεί νόμο του κράτους, το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας (Δρ. Θάνος Ασκητής) εκπόνησε έρευνα με τις απόψεις του κοινού σχετικά με το ζήτημα, αλλά και παραμέτρους, που δεν εντάσσονται στις νομοθετικές ρυθμίσεις. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 9 Οκτωβρίου 2017.

Η συμμετοχή στην έρευνα ήταν εθελοντική, ανώνυμη και πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας (www.askitis.gr). Σε μόλις 15 ημέρες το δείγμα της έρευνας έφτασε τα 1.375 άτομα, εκ των οποίων 1065 (77%) ήταν γυναίκες και 310 (23%) άνδρες.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας:

Το 65% (900 άτομα) του δείγματος συμφωνεί με την αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου στην ταυτότητα, όταν αυτό «συγκρούεται» με την αίσθηση του ατόμου για το φύλο του.

  • Το 80% (1095 άτομα) δήλωσαν ότι γνωρίζουν τι είναι ταυτότητα φύλου με το 75% του συνολικού δείγματος να επιλέγει τη σωστή απάντηση ως προς τον ορισμό της.
  • Το 80% (1100 άτομα) συμφωνεί ότι η ψυχιατρική εκτίμηση είναι απαραίτητη πριν την επέμβαση επαναπροσδιορισμού του φύλου.
  • Το 95% (1313 άτομα) θεωρεί ότι τα διεμφυλικά άτομα γίνονται αποδέκτες ρατσιστικών συμπεριφορών.
  • Διχασμένη ήταν η κοινή γνώμη, καθώς οριακά διαφωνεί (55%, 761 άτομα) με την αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου στα κρατικά έγγραφα χωρίς χειρουργική ή ψυχιατρική παρέμβαση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider