Μητσοτάκης: H κοινωνία θέλει δουλειές, ασφάλεια και ποιοτική παιδεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μητσοτάκης: H κοινωνία θέλει δουλειές, ασφάλεια και ποιοτική παιδεία

«Είμαστε ρεαλιστές. Είμαστε με την κοινωνία που θέλει δουλειές, θέλει λιγότερο και καλύτερο κράτος, ελεύθερη οικονομία, αλληλεγγύη στην πράξη σε όσους έχουν ανάγκη, ασφάλεια και όχι ανομία και εγκληματικότητα, ποιοτικά σχολεία και πανεπιστήμια και όχι χώρους άκρατης κομματικοποίησης και διάλυσης, σύγχρονο σύστημα υγείας και όχι υποβαθμισμένους πελατειακούς χώρους», τονίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας.

Αναφερόμενος στο σκοπό της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία, αύριο και μεθαύριο λέει ότι θέλει να ακούσει τους πολίτες και τα προβλήματά τους και να στείλει το μήνυμα ότι «υπάρχει άλλος δρόμος για να πάει η χώρα μπροστά. Η Ελλάδα έχει δυνατότητες, μπορεί να αλλάξει, μπορεί να δώσει ξανά δουλειές, καλύτερα εισοδήματα και ελπίδα στα παιδιά της. Αρκεί να υπάρξει το σχέδιο και η βούληση να γίνουν οι αλλαγές που χρειάζονται για να πάρει μπρος».

Μιλώντας για το δικό του σχέδιο υπογραμμίζει: «Ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης με μικρότερους φόρους, μικρότερες δαπάνες, ενθάρρυνση επενδύσεων, αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία που θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των Ελλήνων. Όλων των Ελλήνων και ειδικά των πιο αδύναμων που είναι τα μεγάλα θύματα της κρίσης των τελευταίων ετών. Είμαι εδώ για να ενώσω τους Έλληνες και δεν με ενδιαφέρει πού ανήκαν πολιτικά στο παρελθόν».

Ο κ. Μητσοτάκης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης λέγοντας ότι «έκλεισε με 16 μήνες καθυστέρηση προκαλώντας μεγάλη ζημιά στην πραγματική οικονομία» και επιτίθεται στον πρωθυπουργό που έπεσε έξω στους στόχους που ο ίδιος είχε θέσει: «Είπε ότι θα μειώσει τα πλεονάσματα για τα επόμενα χρόνια και δέσμευσε τη χώρα σε υψηλά πλεονάσματα 3,5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060. Ο κ. Τσίπρας κάθε τρεις και λίγο αλλάζει γνώμη. Αλλά πλέον δεν τον πιστεύει κανείς. Διχάζει την κοινωνία και αναλώνεται σε ανούσιους τακτικισμούς».
Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ υποστηρίζει: «Υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά υλοποιεί την επιστροφή στο παρελθόν. Χάθηκαν τρία χρόνια. Αντί να μας βγάλει από τα μνημόνια υπέγραψε δύο νέα. Στο δημόσιο τομέα αναβιώνουν οι χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος. Παράνομοι διορισμοί από το παράθυρο και συμβασιούχοι που σταδιακά γίνονται όμηροι της ίδιας της κυβέρνησης. Κομματισμός και αναξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα».

Ειδική αναφορά κάνει στην Παιδεία λέγοντας ότι «το χειρότερο όλων είναι αυτό που συμβαίνει στην Παιδεία, όπου φέρνουν έναν νόμο που επιστρέφει τα πανεπιστήμια στην 10ετία του ‘80. Που πλήττει το αυτοδιοίκητο των Ιδρυμάτων, ενισχύει τη γραφειοκρατία και τον κομματισμό, επαναφέρει το άσυλο ανομίας, υποβαθμίζει τα μεταπτυχιακά».

Συμπυκνώνοντας αναφέρει ότι η κυβέρνηση «αντί να κοιτάζει μπροστά, κοιτάζει πίσω, κολλημένη σε ιδεοληψίες που η ίδια η πραγματικότητα έχει ξεπεράσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δυνάμωσε με ψέματα και προσπαθεί να κρατηθεί με ψέματα. Είναι προϊόν της κρίσης και δεν μπορεί να μας βγάλει από αυτήν».
Ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλάει επίσης για τους τρεις πυλώνες της πολιτικής του για τον αγροτικό τομέα: «Πρώτος, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας μέσα από τη μείωση του κόστους παραγωγής, δεύτερος, η μετάβαση σε ένα νέο πρότυπο αγροτικής επιχειρηματικότητας και τρίτος, η χρηματοδοτική στήριξη του αγροτικού τομέα μέσα από τη διασφάλιση εγγυητικών κεφαλαίων δανειοδότησης. Θα τους υλοποιήσουμε με συγκεκριμένες δράσεις που έχουμε ήδη παρουσιάσει και θα εξειδικεύσουμε στην πορεία του χρόνου».

Αναφέρεται τέλος στην ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι είναι δέσμευσή του και προσθέτει: «Η ΝΔ θα αναζωογονηθεί από το οξυγόνο της κοινωνίας. Δεν θα προστεθούν στελέχη του κομματικού σωλήνα, αλλά θα ενταχθούν πρόσωπα που θα φέρνουν ένα νέο αέρα στην πολιτική. Με μια αξιόλογη προσωπική διαδρομή και διάθεση προσφοράς. Ένα μέρος εξ αυτών θα προέλθει από το μητρώο στελεχών του κόμματος, ένα νέο θεσμό που δημιουργήσαμε για να ενισχύσουμε την ανανέωση, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία εντός και του κόμματός μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider