Daily Mail: Σχεδιάζουν Σένγκεν χωρίς την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Daily Mail: Σχεδιάζουν Σένγκεν χωρίς την Ελλάδα

Εκτός της ζώνης Σένγκεν «βλέπουν» την Ελλάδα τα κράτη της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης, σε μια προσπάθεια να εναπαπροσδιορίσουν τα όρια ελεύθερης κυκλοφορίας στην Ευρώπη προκειμένου να περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, τα νέα σύνορα που χαράσσουν το Βέλγιο, η Ισπανία, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, στη ζώνη Σένγκεν δεν περιλαμβάνουν, εκτός από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Ιταλία, καθώς και ορισμένα κράτη της Ανατολικής Ευρώπης.

Στις σχεδιαζόμενες αλλαγές, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, θα περιλαμβάνεται και η λειτουργία νέων σημείων διασυνοριακών ελέγχων, προκειμένου να γίνεται συστηματική σύγκριση των ονομάτων των προσφύγων με τις λίστες των καταζητούμενων που δημοσιοποιούν οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες έκτακτη διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της ΕΕ, προκειμένου να συζητηθεί ο επανασχεδιασμός της ζώνης Σένγκεν.

«Όλοι μας αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα με το Σένγκεν και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προσπαθούν να βρουν έναν τρόπο ώστε να μειωθούν τα βάρη της προσφυγικής κρίσης», αναφέρει διπλωματική πηγή στη Daily Mail. «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμη σε κάποια λύση, αλλά μιλάμε μεταξύ μας και συζητάμε διαφορετικές απόψεις εν όψει της συνάντησης της Παρασκευής», προσθέτει.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider