Απελευθερώνονται οι προσλήψεις σε δημοσίους φορείς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Απελευθερώνονται οι προσλήψεις σε δημοσίους φορείς

Πάνω από 5.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε δήμους εκτιμάται πως θα τροφοδοτήσει η απελευθέρωση των προσλήψεων σε δημόσιες επιχειρήσεις και φορείς που παρέχουν υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα, που προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που διερευνάται έντονα αυτήν την περίοδο στο κυβερνητικό επιτελείο και αναμένεται να δώσει το «φιλί της ζωής» στους δήμους όλης της χώρας, που έχουν αναγκαστεί σε προσλήψεις με το «σταγονόμετρο» όλη την προηγούμενη πενταετία. Η πρακτική που επέβαλαν οι μνημονιακές δεσμεύσεις επέτρεπε μόνο προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, σε υπηρεσίες ύδρευσης και φωτισμού και στους αθλητικούς φορείς των δήμων.

Αν υλοποιηθεί η πρωτοβουλία του υπουργείου, τότε αυτόματα θα ανάψει το «πράσινο φως» των προσλήψεων σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα των ΟΤΑ, όπως η καθαριότητα, που αυτή τη στιγμή στενάζουν και βρίσκονται ένα βήμα από την παράδοσή τους στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Οι θέσεις που θα δημιουργηθούν θα είναι περιζήτητες και θα αφορούν κυρίως τις ειδικότητες: Οδηγός απορριμματοφόρου, Εργάτης Καθαριότητας, Βρεφονηπιοκόμος, Βοηθός βρεφονηπιοκόμου, Νηπιαγωγός, Μάγειρας, Χειριστής μηχανημάτων, Τεχνίτες, Εργάτες γενικών καθηκόντων, Καθηγητές Μουσικής, Χορού, καλλιτεχνικών κλπ.

Οι προσλήψεις θα γίνουν με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ). Θα υπάρξουν όμως συγκεκριμένοι περιορισμοί. Κάθε δημοτικός οργανισμός θα μπορεί με βάση τα έσοδα που εισπράττει, να προγραμματίζει μελλοντικές προσλήψεις του, με όριο συγκεκριμένο ποσοστό-πλαφόν, που θα συμφωνηθεί με το υπουργείο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider