Χαρίτσης: «Οι αυτοκινητόδρομοι θα ολοκληρωθούν»

Δήμητρα Μάρκου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χαρίτσης: «Οι αυτοκινητόδρομοι θα ολοκληρωθούν»

Τη δέσμευση ότι θα ολοκληρωθούν οι υπό κατασκευή οδικοί άξονες εξέφρασε με δηλώσεις του την Τετάρτη ο υφυπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης.

«Δεσμευόμαστε ότι αυτά τα μεγάλα έργα (όπως είναι οι μεγάλοι οδικοί άξονες) θα υλοποιηθούν και θα ολοκληρωθούν, όπως πρέπει στην πλήρη τους μορφή», είπε ο υφυπουργός για να συμπληρώσει ότι «η μεγάλη πλειοψηφία να ολοκληρωθεί στην τρέχουσα περίοδο ενώ άμεσα θα επιλυθούν οι οποίες εκκρεμότητες».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο υφυπουργός στη διάρκεια της παρουσίασης που πραγματοποίησε από κοινού με την Αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου και τη πρόεδρο του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη, για το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης».

Μάλιστα, τόνισε ότι η χρηματοδότηση θα εξασφαλισθεί από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους και με τη συμβολή χρηματοπιστωτικών φορέων όπως η EBRD. «Τα έργα θα ολοκληρωθούν χωρίς να επιβαρύνουν τα αντίστοιχα προγράμματα της νέας προγραμματικής περιόδου», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας υπογραμμίζοντας όμως ότι υπήρχε ο διπλός κίνδυνος αφ’ ενός η μη ολοκλήρωση τους να σημάνει την επιστροφή των χρημάτων που είχαν δοθεί, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την ελληνική οικονομία αλλά και ο κίνδυνος μεταφοράς στη νέα προγραμματική περίοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider