Unilever: Επιτάχυνση στην αύξηση πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Unilever: Επιτάχυνση στην αύξηση πωλήσεων στο τρίτο τρίμηνο
Τα έσοδα έφτασαν στα 12,5 δισ. ευρώ.

Επιτάχυνση της ανάπτυξης των πωλήσεών της στο τρίτο τρίμηνο ανακοίνωσε την Πέμπτη η Unilever, κατά τη διάρκεια της πρώτης επιχειρηματικής ενημέρωσης, αφότου εγκατέλειψε σχέδιο ενοποίησης των βρετανικών και ολλανδικών μονάδων παραγωγής.

Συγκεκριμένα, ο κολοσσός καταναλωτικών αγαθών ανακοίνωσε πως η αύξηση βασικών πωλήσεων έφτασε το 3,8% στο τρίτο τρίμηνο, ανεβάζοντας το ετήσιο ποσοστό μέχρι σήμερα στο 2,9%.

Τα έσοδα ανήλθαν σε 12,5 δισ. ευρώ (14,4 δισ. δολ.), μειωμένα κατά 4,8%, τη χρονιά μετά την πώληση των δραστηριοτήτων της Unilever. Τα έσοδα επλήγησαν επίσης από την αρνητική επίδραση των συναλλαγματικών ισοτιμιών, ύψους 5,2%.

Η βασική αύξηση της τιμής της Unilever για την περίοδο έφτασε στο 1,4%, ενώ οι βασικές ποσότητες αυξήθηκαν κατά 2,4%. Η εταιρεία ανέφερε ότι οι ποσότητες και οι τιμές αυξήθηκαν και στους τρεις κλάδους των προϊόντων της, της ομορφιάς και προσωπικής περιποίησης, των ειδών σπιτιού, και των τροφίμων και ποτών.

Να σημειώσουμε πως η άνοδος των τιμών στην Αργεντινή εξαιρέθηκαν από τα στοιχεία πωλήσεων, εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

«Εξακολουθούμε να περιμένουμε αύξηση βασικών πωλήσεων μεταξύ 3% έως 5%, μια βελτίωση στο περιθώριο λειτουργικού κόστους και ενίσχυση των ταμειακών ροών», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Πολ Πόλμαν. «Παραμένουμε στο σωστό δρόμο για τους στόχους μας για το 2020», κατέληξε.

Η εταιρεία δεν προέβη σε περαιτέρω σχόλια αναφορικά με το σχέδιο ενοποίησης των παραγωγικών μονάδων της, που εγκαταλείφθηκε στις αρχές Οκτωβρίου έπειτα από τις ισχυρές αντιδράσεις των Βρετανών μετόχων.

Να υπενθυμίσουμε πως, τότε, η Unilever είχε δηλώσει πως παρά τη σχετική αναδίπλωση εξακολουθούσε να πιστεύει πως η απλοποίηση της παραγωγικής δομής της εταιρείας τοποθετούνταν στο πλαίσιο της μακροπρόθεσμης βελτίωσης των συμφερόντων της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider