Η Βόρεια Αμερική και ο καφές ανέβασαν τις πωλήσεις της Nestle

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Βόρεια Αμερική και ο καφές ανέβασαν τις πωλήσεις της Nestle
Στα 66,4 δισ. ελβετικά φράγκα οι πωλήσεις στο εννεάμηνο.

Εικόνα βελτίωσης παρουσίασαν, κατά το πρώτο εννεάμηνο του έτους, οι πωλήσεις της Nestle, εξαιτίας κυρίως της ενίσχυσής τους στη Βόρεια Αμερική και της θετικής ανάπτυξης που σημειώθηκε σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων και κυρίως τον καφέ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από σχετική ανακοίνωση του ελβετικού κολοσσού καταναλωτικών αγαθών, οι πωλήσεις κατά το εννεάμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου έφτασαν τα 66,4 δισ. ελβετικά φράγκα (66,9 δισ. δολάρια), έναντι 65,1 δισ. για την περυσινή περίοδο.

Όπως δήλωσε η Nestle, η οργανική ανάπτυξη για τη συγκεκριμένη περίοδο έφτασε στο 2,8%, φθάνοντας το 2,9% το τρίτο τρίμηνο, αυξημένη κατά 2%.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Bernstein, η οργανική ανάπτυξη της Nestle αναμενόταν να επιταχυνθεί εξαιτίας των βελτιωμένων τιμών, αλλά η πρόβλεψη έκανε λόγο για ανάπτυξη 1,4% εξαιτίας των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της Nestle, Μαρκ Σνάιντερ, δήλωσε: «Ξεκινάμε να βλέπουμε τη βελτίωση της δυναμικής μας στην αγορά της Βόρειας Αμερικής και παγκοσμίως όσον αφορά στον τομέα των προϊόντων βρεφικής διατροφής διατροφής. Η επιχειρηματική μας δραστηριότητα στην Κίνα συνέχισε να αυξάνεται με μονοψήφιο ρυθμό».

Σύμφωνα με την εταιρεία, η πραγματική εσωτερική ανάπτυξη για τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν 2,3%.

Στην ανακοίνωσή της, η Nestle υποστήριξε την άποψή της για τα αποτελέσματα του 2018, εκτιμώντας την οργανική ανάπτυξη πωλήσεων στο 3%, με τη βελτίωση του περιθωρίου κέρδους να ευθυγραμμίζεται με το στόχο της εταιρείας για το 2020. Η Nestle αναμένει κόστη αναδιάρθρωσης ύψους περίπου 700 εκατ. ελβετικών φράγκων.

Εξάλλου, όπως τόνισε η εταιρεία, τα βασικά κέρδη ανά μετοχή σε σταθερές τιμές συναλλάγματος καθώς και η κεφαλαιακή απόδοση αναμένεται να αυξηθούν.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider