Η Amazon ετοιμάζει τράπεζα και οι τραπεζικοί κολοσσοί «τρέμουν»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Amazon ετοιμάζει τράπεζα και οι τραπεζικοί κολοσσοί «τρέμουν»

Περίπου τα δύο τρίτα των μελών της συνδρομητικής υπηρεσίας της Amazon, Amazon Prime, θα δοκίμαζαν έναν δωρεάν τραπεζικό λογαριασμό στον κολοσσό του διαδικτυακού εμπορίου, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της συμβουλευτικής Bain & Co.

«Οι μεγάλες τράπεζες έχουν αρχίσει να αισθάνονται ότι απειλούνται από ένα τέτοιο ενδεχόμενο», δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της σχετικής έκθεσης της Bain. «Τα στελέχη των μεγάλων τραπεζών ενδιαφέρονται να εναρμονίσουν τις υπηρεσίες τους με τα δεδομένα της Amazon, μιας και είναι οι επιχειρήσεις τεχνολογίας που ορίζουν τα στάνταρ όσον αφορά στην εξυπηρέτηση πελατών και στην καταναλωτική εμπειρία».

Η έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 6.000 καταναλωτών από τις ΗΠΑ και περιελάμβανε μόλις ένα ερώτημα:

«Εάν η Amazon ξεκινούσε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό τραπεζικό λογαριασμό, που θα πρόσφερε 2% επιστροφή μετρητών στις αγορές μέσω Amazon, θα τo δοκιμάζατε;»

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι ηλικίες 18-34 απαντούν θετικά σε ποσοστό 70%, οι ηλικίες 35-54 σε ποσοστό 50% και 40% οι ηλικίες άνω των 55 ετών.

«Το 2% επιστροφή για κάθε αγορά είναι μια μάλλον συντηρητική προσέγγιση, μια τέτοια τραπεζική υπηρεσία από την Amazon ίσως προσφέρει μεγαλύτερες παροχές και χωρίς τις συνηθισμένες τραπεζικές χρεώσεις», τονίζει το στέλεχος της Bain.

Η Amazon θα μπορούσε να προχωρήσει και στην εγκατάσταση ΑΤΜ σε επιλεγμένα σημεία, ενώ ένας τέτοιος τραπεζικός λογαριασμός ίσως χρησίμευε ως σημείο εκκίνησης και για άλλου είδους χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, όπως είναι τα προσωπικά δάνεια, οι ασφάλειες και οι επενδύσεις.

Τα παραπάνω είναι και που αποτελούν και τη μεγαλύτερη απειλή για τις τράπεζες, καθώς αυτά τα τραπεζικά προϊόντα είναι συνήθως πιο κερδοφόρα από τους απλούς τραπεζικούς λογαριασμούς. Και η Amazon έχει παρουσία στο 75% των νοικοκυριών στις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider