Του έδωσαν bonus για να παραιτηθεί από τα bonus

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Του έδωσαν bonus για να παραιτηθεί από τα bonus

Ιδιαίτερα γενναιόδωρη υπήρξε η εταιρεία Massimo Corp απέναντι στον CEO της, Joe Kiani, η οποία δεν του προσέφερε μόνο έναν «παχυλό» μισθό και πολλά πλεονεκτήματα κατά την πρόσληψή του το 2007 αλλά και ύστερα από οχτώ χρόνια, το 2015 και υπό την πίεση των υπόλοιπων μετόχων, του πρόσφεραν 147 εκατ. δολάρια απλώς για να παραιτηθεί από τη διεκδίκηση των προνομίων που είχε συνηθίσει να απολαμβάνει μέχρι τότε.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: Το 2007 το συμβόλαιο του Kiani συμπεριελάμβανε έναν συνδυασμό από μετρητά, δώρα και μετοχές τα οποία άλλοι Διευθύνοντες Σύμβουλοι δεν θα τολμούσαν καν να ονειρευθούν.

Το πακέτο περιελάμβανε 300.000 σε δικαιώματα με τοχών ετησίως ενώ θα μπορούσε σε ορισμένες περιπτώσεις να συναλλάσσεται στην πλήρη αξία τους. Ακόμη, σε περίπτωση πώλησης της εταιρείας, θα έπαιρνε μια «χρυσή» αποζημίωση ακόμη και αν δεν αναγκαζόταν σε παύση από τα καθήκοντά του υπό το νέο καθεστώς ενώ η εταιρεία θα πλήρωνε και όλους τους φόρους που θα προέκυπταν από τη διαδικασία.

Το 2015, μετά από τρία χρόνια μεγάλων απολαβών, ο Κiani αποφάσισε να παραιτηθεί από αυτά τα πλεονεκτήματα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία. Μετά το 2017 ο Kiani δεν θα λαμβάνει πλέον αυτές τις «εγγυημένες επιχορηγήσεις». Ως αντάλλαγμα, η εταιρεία Masimo του προσέφερε 112 εκατ. δολάρια σε μετοχές και 35 εκατ. δολάρια σε μετρητά, τα οποία θα καταβληθούν σε περίπτωση που η συνεργασία του με την εταιρεία λήξει πριν από το 2018. H εταιρεία κατέβαλε επίσης και 1,4 εκατ. δολάρια για τα νομικά έξοδα που έκανε ο Kiani κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων.

«Φαίνεται ότι ο Kiani είχε καλούς δικηγόρους κατά τη διαπραγμάτευση», ανέφερε ο Jeff Visithpanich, διευθυντής της εταιρείας συμβούλων, Johnson Associates.

«Είμαι χαρούμενος που καταφέραμε να φθάσουμε σε μια νέα συμφωνία , η οποία θα επιτρέψει στην εταιρεία να γλιτώσει εκατομμύρια δολάρια για τους μετόχους της», ανέφερε ο Kiani.

Κατά την τελευταία πενταετία, η συμμετοχή των επενδυτών στις πληρωμές που διενεργούσε η εταιρεία έφθανε κατά μέσο όρο το 47% και οι επενδυτές ανησυχούσαν σχετικά με την αρχική (πολύ ευνοϊκή) συμφωνία που είχε κάνει ο Kiani.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μισθός του Κiani έφθασε τα 119,2 εκατ. δολάρια το 2015 εκ των οποίων τα 112 εκατ. δολάρια ήταν σε μετοχές και τα 35 εκατ. δολάρια σε μετρητά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider