Προειδοποιούν για νέεες απεργίες τα σωματεία της Air France

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προειδοποιούν για νέεες απεργίες τα σωματεία της Air France

Προειδοποίηση στον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της Air France-KLM απήυθυναν τα συνδικάτα τονίζοντας πως πρέπει να ικανοποιηθούν οι μμισθολογικές τους απαιτήσεις διαφορετικά θα προχωρήσουν και πάλι σε απεργίες.

Παρά τον διορισμό νέου διευθύνοντος συμβούλου, ή ίσως εξαιτίας αυτού το σωματείο των πιλότων απειλεί με νέες απεργίες έχοντας και την συμπαράσταση του ολλανδικού σωματείου πιλότων της εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε τα γαλλικά σωματεία της Air France-KLM θα εξετάσουν στις 27 Αυγούστου το ενδεχόμενο να κηρύξουν νέα απεργία ενώ αι το ολλανδικό εργατικό σωματείο πιλότων VNV απείλησε με κήρυξη απεργίας αν η διοίκηση δεν καταθέσει βελτιωμένες προσφορές που θα οδηγούν σε ελάττωση του φόρτου εργασίας. Από πλευράς του οι εργαζόμενοι της KLM ζητούν την πρόσληψη νέου ιπτάμενου προσωπικού το συντομότερο δυνατό, ώστε να ξεκουράζονται περισσότερο οι πιλότοι μεταξύ δύο πτήσεων. Να σημειωθεί ότι η Air-France είχε εξαγοράσει την KLM το 2003, αν και οι δύο εταιρείες εξακολουθούν να λειτουργούν ανεξάρτητα. Η KLM κατάφερε να πείσει τους υπαλλήλους της να αποδεχθούν περισσότερες περικοπές μισθών, γεγονός που ενίσχυσε την κερδοφορία της εταιρείας και τη θέση της απέναντι στην Air France.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Air France KLM αποφάσισε προ ημερών να προσλάβει τον Μπέντζαμιν Σμιθ, άλλοτε διευθύνοντα σύμβουλο της Air Canada, για την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Ο Σμιθ, ο οποίος θα αναλάβει τα ηνία της εταιρείας στα τέλη Σεπτεμβρίου, θα κληθεί να διαχειριστεί την τεταμένη σχέση της εταιρείας με τα σωματεία εργαζομένων.

Ωστόσο το σωματείο δεν φάνηκε να ικανοποιείται από την επιλογή αφού μετά την πρόσληψή του έκανε λόγο για παράδοση της εταιρείας σε ξένους ο οποίος δεν θα θα προστατεύσει τα συμφέροντα της.

Οι νέες εξαγγελίες έφεραν αναταράξεις και στην μετοχή της εταιρείας η οποία κατά την συνεδρίαση της παρασκευής υποχώρησε σχεδόν 4% με τους επενδυτές να φοβούνται νέες απώλειες.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι μέχρι στιγμής απεργίες έχουν κοστίσει στην εταιρεία 335 εκατ. ευρώ το 2018 και στάθηκαν αιτία για υποχώρηση της μετοχής κατά 36% από την αρχή του έτους. Πολλοί μάλιστα εκτιμούν ότι ήταν αυτές που οδήγησαν σε παραίτηση τον προηγούμενο διευθύνοντα σύμβουλο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider