Ελληνικό καφέ μαθαίνουν να πίνουν οι ξένοι!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνικό καφέ μαθαίνουν να πίνουν οι ξένοι!

Μία από τις αγαπημένες συνήθειες των Ελλήνων είναι να καυχιόνται για τις πατέντες τους, όπως είναι για παράδειγμα, ο παγωμένος καφές ο οποίος είναι δυσεύρετος στο εξωτερικό. Έτσι, αν κάποιος έχει τολμήσει να παραγγείλει από κάποιον κατάλογο στο εξωτερικό καφέ freddo ή frappe συνήθως λαμβάνει κάτι που είτε μοιάζει με γρανίτα καφέ, είτε με παγωτό, είτε με γάλα το οποίο περιέχει παγωτό... Σίγουρα όμως δεν καταφέρνει να απολαύσει έναν παγωμένο καφέ. Παρ' όλα αυτά, αν και η Ελλάδα είναι μια κατ' εξοχήν χώρα όπου εκτιμάται ο παγωμένος καφές, δεν υστερεί σε τίποτα όσον αφορά στους ζεστούς καφέδες και μάλιστα τους παραδοσιακούς.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα αποτελεί ο ελληνικός καφές «Αρχοντάκη» ο οποίος παράγεται στα Χανιά Κρήτης και έλαβε το βραβείο Ανώτερης Γεύσης 2 Χρυσών Αστεριών από το διεθνές ινστιτούτο γεύσης και ποιότητας iTQi στις Βρυξέλλες.

Η εταιρεία «Αρχοντάκη» έχει τις ρίζες της στο καφεκοπτείο της οδού Μουσούρων 45, στα Χανιά της Κρήτης, ένα μικρό κατάστημα λιανικής, που ο Βασίλης και η Ειρήνη Αρχοντάκη, με αγάπη για τον καλό ελληνικό καφέ, ανοίγουν το 1973. Τα χρόνια που ακολούθησαν έκανε συνεχείς επενδύσεις και έτσι, το 1998 ι ιδιοκτήτες της δημιουργούν στο Βιοτεχνικό πάρκο Χανίων το δικό τους εργοστάσιο παραγωγής και επεξεργασίας καφέ, συνολικής επιφάνειας 1700τμ.

Διαθέτοντας υπερσύγχρονα μηχανήματα ψησίματος, άλεσης και τυποποίησης του καφέ, και επιλέγοντας άριστη πρώτη ύλη ωμού καφέ, ο οποίος εισάγεται απ΄ευθείας με τις πιο αυστηρές προδιαγραφές, δημιουργούν το πρώτο φακελάκι ελληνικού παραδοσιακού «καφέ Αρχοντάκη» σε συσκευασία των 100gr, 200gr και 500gr.

Από τότε και μέχρι σήμερα, η εταιρεία έχει προσθέσει στην γκάμα της και άλλα χαρμάνια ελληνικού καφέ, εκτός από τον παραδοσιακό, όπως το χρυσό, το διπλό, τον ελαφρύ (ξανθό), τον χωρίς καφεΐνη και το βιολογικό, ενώ έχει επεκταθεί και στο ψήσιμο καφέ εσπρέσο, γαλλικού και γαλλικού αρωματικού με την ονομασία POEM.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα, συνεργαζόμενη με σημαντικούς πελάτες από τον χώρο της καφεστίασης, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των σούπερ μάρκετ και της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider