Startup μετατρέπει τα μπουκάλια σε παπούτσια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Startup μετατρέπει τα μπουκάλια σε παπούτσια

Σε μια εποχή όπου αναδεικνύεται η τάση να κυκλοφορούμε σχεδόν ξυπόλυτοι (προς αυτή την κατεύθυνση έχει δημιουργηθεί και η «barefoot industry»), η φύση δείχνει ότι τελικά έχει τη λύση και για όσους θέλουν να φορούν παπούτσια.

Μια φιλοπεριβαλλοντική startup από τον κλάδο της υποδηματοποιίας μετατρέπει τα πλαστικά μπουκάλια σε κομψά sneakers. Κάθε ζευγάρι φτιάχνεται από 17 πλαστικά μπουκάλια τα οποία συλλέγονται από χώρους υγιειονομικής ταφής και με κατάλληλες διεργασίες προσαρμόζονται στο επιθυμητό μέγεθος.

Το βασικό επιχείρημα που χρησιμοποιείται είναι ότι δεν υπάρχει κανένα μηχάνημα τόσο κομψό ούτε τόσο έξυπνο όσο είναι το ανθρώπινο σώμα το οποίο να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλό αποτέλεσμα.

Έτσι, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η ηγέτιδα επιχείρηση στον κλάδο της barefoot industry, η Vivobarefoot, αποφάσισε να αρχίσει να κατασκευάζει παπούτσια από ανακυκλωμένα μπουκάλια νερού. Αντί να πετάγονται στους ωκεανούς (οι οποίοι το 2050 εκτιμάται ότι θα αποτελούνται κυρίως από πλαστικό και όχι από ψάρια), το υλικό μετατρέπεται σε ανθεκτικά παπούτσια τα οποία προσαρμόζονται άριστα στην ανατομία του ανθρώπινου ποδιού.

Η φύση αποτελεί πηγή έμπνευσης για την Vivoarefoot και στην παραγωγική της δραστηριότητα θέτει ως πρωταρχικό μέλημα την προστασία της φύσης την οποία θεωρεί και μια κίνηση καλής θέλησης και κοινωνικής ευθύνης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της επιχείρησης, το 2017 οι άνθρωποι αγοράζουν 1 εκατομμύριο πλαστικά μπουκάλια ανά λεπτό. Μάλιστα ενώ τα περισσότερα από αυτά τα μπουκάλια κατασκευάζονται από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, το οποίο θεωρείται ανακυκλώσιμο υλικό, λιγότερα από τα μισά μπουκάλια συλλέχθηκαν το 2016 για ανακύκλωση και ακόμη λιγότερα (μόνο το 7%) μετατράπηκαν σε νέα μπουκάλια.

Με πληροφορίες από το businessinsider.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider