Ολοκληρώθηκε επισήμως το deal BASF-BAYER

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ολοκληρώθηκε επισήμως το deal BASF-BAYER

Η BASF ολοκλήρωσε την εξαγορά μεγάλου εύρους δραστηριοτήτων και πάγιων στοιχείων από την Bayer. Αυτή η συναλλαγή συμπληρώνει στρατηγικά τις υπάρχουσες επιχειρηματικές δραστηριότητες φυτοπροστασίας, βιοτεχνολογίας και ψηφιακών εργαλείων της BASF και σηματοδοτεί την είσοδό της στους κλάδους των σπόρων, των μη εκλεκτικών ζιζανιοκτόνων και των νηματοδοκτόνων για την επεξεργασία σπόρων.

«Αυτή η στρατηγική κίνηση προσθέτει εξαιρετικά πάγια στοιχεία στο ισχυρό χαρτοφυλάκιο του τμήματος Agricultural Solutions και ισχυροποιεί τη δυναμική αλλά και τις προοπτικές μας στην καινοτομία. Εξασφαλίζει μια πιο ολοκληρωμένη και ελκυστική προσφορά προς τους πελάτες μας», ανέφερε ο Dr. Martin Brudermüller, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Επικεφαλής του Τομέα Τεχνολογίας της BASF SE.

«Η εξαγορά αυτή διαμορφώνει το μέλλον της BASF στη γεωργία. Ενισχύει τη θέση μας στην αγορά και δημιουργεί νέες ευκαιρίες ανάπτυξης», δήλωσε η Saori Dubourg, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BASF SE και υπεύθυνη του τμήμα Agricultural Solutions. «Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το κοινό μας ταξίδι και να υποδεχτούμε τους νέους μας συναδέλφους στη BASF».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας «η BASF υπέγραψε συμφωνίες τον Οκτώβριο του 2017 και τον Απρίλιο του 2018 για να αποκτήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τα πάγια στοιχεία της Bayer που εκχωρήθηκαν στο πλαίσιο της δικής της εξαγοράς της Monsanto, έναντι του χρηματικού αντιτίμου των 7,6 δισ. ευρώ, με ορισμένες προσαρμογές κατά την ενσωμάτωση. Περίπου 4.500 εργαζόμενοι έρχονται στη BASF μέσω της εξαγοράς».

Οι συμφωνίες περιλαμβάνουν:

Τη διεθνή δραστηριότητα του μη εκλεκτικού ζιζανιοκτόνου γλυφοσινικού αμμωνίου της Bayer, τις δραστηριότητες σπόρων και γεννητικών χαρακτηριστικών, τις τεχνικές έρευνας και βελτίωσης και τα εμπορικά σήματα για βασικές εκτατικές καλλιέργειες σε επιλεγμένες αγορές, τις δραστηριότητες σπόρων λαχανικών, την πλατφόρμα Έρευνας & Ανάπτυξης σπόρων και γενετικών χαρακτηριστικών σιταριού, μεγάλο εύρος προϊόντων επένδυσης σπόρων, ορισμένα ζιζανιοκτόνα με βάση το glyphosate στην Ευρώπη, που χρησιμοποιούνται κυρίως σε βιομηχανικές εφαρμογές, ολόκληρη την πλατφόρμα για γεωργία ακριβείας xarvioTM και ορισμένα μη εκλεκτικά ζιζανιοκτόνα και ερευνητικά projects νηματοδοκτόνων.

Όλες οι συναλλαγές έχουν ολοκληρωθεί, εκτός από τη δραστηριότητα των σπόρων λαχανικών, η ενσωμάτωση της οποίας αναμένεται περίπου στα μέσα Αυγούστου του 2018.

Οι πελάτες μας θα επωφεληθούν από αυτήν την εξαγορά καθώς θα έχουν πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα εργαλεία για να αυξήσουν την αποδοτικότητα, την ποιότητα της καλλιέργειας και το κέρδος τους. «Με ισχυρές λύσεις, από το σπόρο έως τη συγκομιδή, χάρη στις περισσότερες και διευρυμένες δυνατότητες Έρευνας & Ανάπτυξης, θα αυξήσουμε τον ανταγωνισμό στην αγορά. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες μας θα αποκτήσουν μια ουσιαστική επιλογή για το παρόν και το μέλλον», εξήγησε ο Markus Heldt, Πρόεδρος του τμήματος Γεωργικών Λύσεων της BASF. «Μετά από μήνες προετοιμασίας για τη συντονισμένη μετάβαση των δραστηριοτήτων καθώς και για την ομαλή ένταξη των εργαζομένων, ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε όλοι μαζί, ως μια νέα ομάδα, με διευρυμένες δραστηριότητες και δυνατότητες».

Η BASF μετονόμασε το τμήμα Crop Protection σε τμήμα Agricultural Solutions, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στο διευρυμένο χαρτοφυλάκιό μας. Επιπλέον, στο τμήμα έχει προστεθεί μια νέα παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα για σπόρους και γενετικά χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider