Στα χέρια της Campari περνάει η Grand Marnier

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στα χέρια της Campari περνάει η Grand Marnier

Συνεχίζονται τα τσουγκρίσματα κι οι ανακατατάξεις στην αγορά των ποτών. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα η έκτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια premium ποτών στον κόσμο, η ιταλική Davide Campari-Milano SpA, προχωρά στην εξαγορά της γαλλικής «ναυαρχίδας» του κονιάκ, Grand Marnier, με την συμφωνία να ανέρχεται στα 684 εκατ. ευρώ (760 εκατ. δολάρια).

Σύμφωνα με το Bloomberg, oι επενδυτές της Grand Marnier θα εισπράξουν 8,05 ευρώ ανά μετοχή, ενώ είναι πιθανή και μια πρόσθετη πληρωμή από την εξαγορά της ακίνητης περιουσίας της εταιρείας, όπως ανέφερε σε δήλωσή της την Τρίτη η Campari. Με την εξαγορά η Campari ελπίζει να επιτύχει τον εξορθολογισμό των πωλήσεων της εταιρείας αλλά και την επέκτασή της.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διαπραγμάτευση των μετοχών ανεστάλη στη συνεδρίαση της Δευτέρας.

«Η γαλλική Grand Marnier μετρά ήδη 150 χρόνια ιστορίας για την οποία τρέφουμε βαθύ σεβασμό», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Campari Bob Kunze-Concewitz στη δήλωσή του.

Η Grand Marnier, η οποία παράγει κονιάκ, κρασιά, και άλλα ποτά συζητούσε ήδη από τον Νοέμβριο σε συνεργασία με την Rothschild στρατηγικές λύσεις για την διάσωσή της, ανάμεσα στις οποίες και η πώλησή της, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με την Campari μάλιστα η εξαγορά θα αυξήσει άμεσα τα ετήσια κέρδη.

Η Grand Marnier ιδρύθηκε το 1827 από τον Jean-Baptiste Lapostolle, ο οποίος ξεκίνησε να παράγει λικέρ φρούτων σε ένα αποστακτήριο. Η ναυαρχίδα του κονιάκ χρησιμοποιείται για να γίνει το περίφημο Cosmopolitan, το αγαπημένο κοκτέιλ της Carrie Bradshaw απο το Sex and the City. Τα έσοδα από τις ετήσιες πωλήσεις ανέρχονται στα περίπου 140 εκατ. ευρώ, περισσότερο από το ήμισυ των οποίων προέρχεται από τις ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider