Volotea: Ηράκλειο, Μύκονο Σαντορίνη και Βενετία και το χειμώνα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Volotea: Ηράκλειο, Μύκονο Σαντορίνη και Βενετία και το χειμώνα

Τουλάχιστον 100.000 επιβατες μετέφερε από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο η Volotea, η αεροπορική εταιρεία που συνδέει πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη, καταφέρνοντας με την νέα βάση που εγκαινίασε στις 3 Μαΐου στην Αθήνα, να τριπλασιάσει την κίνηση της. Επιτυγχανοντας πληρότητες πάνω από 90%, αποφάσισε να διατηρησει μέρος του πτητικου της προγραμματος και τη χειμερινή περίοδο.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Νότια η Volotea ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να πέτα για Σαντορίνη, Ηράκλειο, Μύκονο και Βενετία με τις πτήσεις να επεκτείνονται και την επερχόμενη χειμερινή περίοδο, με τρεις έως τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα.

Να υπενθυμίζουμε ότι η αεροπορική εταιρεία εξυπηρετεί πλέον από την Αθήνα ένα σύνολο 8 προορισμών: 3 δρομολόγια εσωτερικού (Σαντορίνη, Μύκονος και Ηράκλειο) και 5 δρομολόγια στην Ιταλία (Βενετία, Μπάρι, Γένοβα, Παλέρμο και Βερόνα).

Οι πληρότητες δε που καταγραφεί χαρακτηρίζεται άκρως ικανοποιητικό. Συγκεκριμένα, όπως διευκρίνισα τα στελέχη της οι καθημερινές πτήσεις για Σαντορίνη καταγράφουν πληρότητα 96%, οι 3 εβδομαδιαίες πτήσεις, για Βενετία κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, έχουν πληρότητα 95%. Στο 84% είναι οι πληρότητες που καταγράφουν οι καθημερινές πτήσεις για Ηράκλειο αλλά και οι 2 εβδομαδιαίες πτήσεις για Γένοβα ενώ στο 90% κυμαίνεται η πληρότητα των καθημερινών πτήσεων προς Μύκονο. Τέλος οι 2 εβδομαδιαίες πτήσεις για Μπάρι και για Βερόνα καταγράφουν πληρότητα 93% και 88% αντίστοιχα.

«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τα πολύ καλά αποτελέσματα της Volotea στη βάση μας στην Αθήνα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2018. Έχοντας ξεκινήσει το Μάιο, η βάση κατέγραψε εξαιρετικές επιδόσεις στα πρώτα αυτά στάδια. Είμαστε παράλληλα πολύ ικανοποιημένοι με την επιχειρησιακή δραστηριότητά μας, που υλοποιείται χάρη στην 30μελή ομάδα μας , καθώς και χάρη στην αμέριστη υποστήριξη των ανθρώπων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών», δήλωσε ο Carlos Muñoz, ιδρυτής και CEO της Volotea.

Όπως διευκρινίστε από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο, η Volotea μετέφερε 100.000 επιβάτες στην Αθήνα, 3,5 φορές περισσότερους από την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, επιτυγχάνοντας πληρότητες της τάξης του 93% κατά μέσο όρο.

Κι όλα αυτά χάρη στη νέα της βάση στην Αθήνα με τη μόνιμη πλέον στάθμευση ενός αεροσκάφους Boeing 717 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, η όποια εγκαινιαστηκε στις 3 Μαΐου και φυσικά στην άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα.

Να σημειωθεί ότι η νέα βάση της δημιούργησε 30 θέσεις εργασίας που καλύπτουν τις επιχειρησιακές ανάγκες της, ενώ ενίσχυσε και τη δραστηριότητά της, προσθέτοντας 2 νέα δρομολόγια στα 6 που ήδη πραγματοποιούνταν.

«Μετά από την απόφαση της Volotea να επεκτείνει, από τον περασμένο Μάιο, την ανάπτυξη της στην Αθήνα με τη δημιουργία βάσης, χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τις πολύ θετικές επιδόσεις της εταιρείας. Οι επιβάτες απολαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία ταξιδιωτικών επιλογών, τόσο στο δίκτυο του εσωτερικού, όσο και στο δίκτυο του εξωτερικού, ενώ η διασυνδεσιμότητα της πόλης μας έχει ενισχυθεί. Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον αεροπορικό συνεργάτη μας, με στόχο την περαιτέρω διεύρυνση και ανάπτυξή της δραστηριότητάς του», δήλωσε ο Γιάννης Παράσχης, CEO του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.

Ποια είναι η Volotea

Η Volotea έχει μεταφέρει 18 εκατομμύρια επιβάτες από την έναρξη πτήσεών της, το 2012, και περισσότερους από 4,8 εκ. το 2017.

Το 2018, η αεροπορική εταιρεια άνοιξε 58 νέα δρομολόγια που προστέθηκαν σε ένα σύνολο 293 δρομολογίων, πετώντας σε 78 πόλεις μεσαίου και μικρού μεγέθους στην Ευρώπη σε 13 χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Ελλάδα, Κροατία, Τσεχία, Αλβανία, Πορτογαλία, Μάλτα, Αυστρία, Ιρλανδία και Λουξεμβούργο. Η εταιρεία εκτιμά ότι το 2018 θα μεταφέρει συνολικά από 5,7 εκ έως 6 εκ. επιβάτες.



Σημερα έχει δώδεκα βάσεις: Βενετία, Νάντη, Μπορντό, Παλέρμο, Στρασβούργο, Αστούριας, Βερόνα, Τουλούζη, Γένοβα, Μπιλμπάο, Μασσαλία και Αθήνα. Οι τελευταίες τρεις εγκαινιάστηκαν πρόσφατα, μέσα στο 2018.

Πλέον απασχολεί 875 άτομα και το 2018 θα δημιουργηθούν από την εταιρεία επιπλέον 250 νέες θέσεις εργασίας, κεφαλαιοποιώντας την αύξηση των δραστηριοτήτων της.

Το δίκτυό της εξυπηρετείται από 32 αεροσκάφη, Boeing 717 και Airbus A319, δύο τύποι αεροσκαφών που διακρίνονται για την άνεση και την αξιοπιστία τους, ενώ προσφέρει πτυσσόμενες θέσεις κατά 5% πιο ευρύχωρες από τον μέσο όρο.



Για τη μελλοντική ανάπτυξή της έχει επιλέξει το Airbus A319, αεροσκάφος που θα της επιτρέψει να αυξήσει την επιβατική χωρητικότητά της κατά 20%, σε 150 θέσεις, καθώς και να επιχειρεί σε δρομολόγια μακρύτερων αποστάσεων.

Τέλος να σημειωθεί ότι η εταιρεία επελέγη από το TripAdvisor Travellers' Choice 2017 ως η καλύτερη εταιρεία με βάση στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, στην κατηγορία “Europe Regional and Low Cost”.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider