QCM για Folli Follie: Βγήκε ένα «χαλασμένο μήλο» από το καλάθι

Viber Whatsapp Μοιράσου το
QCM για Folli Follie: Βγήκε ένα «χαλασμένο μήλο» από το καλάθι

Ανακοίνωση για την αναστολή διαπραγμάτευσης της Folli Follie και τις τελευταίες ανακοινώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το θέμα εξέδωσε η Quintessential Capital Management, το fund που ξεκίνησε την επίθεση στην εισηγμένη.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές θα έχουν δικαίως την τελευταία λέξη όσον αφορά στην κατάσταση και μέχρι να εκφραστούν με οριστικό τρόπο, η QCM θα περιμένει προτού αναφωνήσει ‘νίκη’.

«Ξεκάθαρα», αναφέρει το fund, «στις τρεις εβδομάδες που ακολούθησαν την έκθεσή μας για την εταιρία δεν έχουμε δει απτά στοιχεία που να αντικρούουν τη θέση μας και πολλά νέα στοιχεία που δείχνουν να την επιβεβαιώνουν ξεκάθαρα».

«Πιστεύουμε ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής των Folli Follie ήταν η ορθή ενέργεια σε αυτό το σημείο. Στην πραγματικότητα, θεωρούμε ότι η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ενεργήσει σε όλα τα στάδια με πολύ επαγγελματικό τρόπο», σημειώνει.

«Η καθυστέρηση στην παροχή αποδείξεων όσον αφορά στο ταμείο της εταιρίας είναι ένα στοιχείο μεγάλης ανησυχίας: Όπως έχουν ορθά επισημάνει πολλοί παρατηρητές, τέτοιους είδους στοιχεία μπορούν να δημοσιοποιηθούν εντός ωρών. Η ανικανότητα της Folli Follie να δώσει οποιοδήποτε σημαντικό στοιχείο εντός τριών εβδομάδων μιλά από μόνη της, ιδίως αν εξετασθεί ότι δεν έχουν δώσει και κάποια λογική αιτία για αυτή την καθυστέρηση.

»Είμαστε ευχαριστημένοι που, για μια ακόμη φορά, συμβάλαμε λίγο προς την καλύτερη λειτουργία των κεφαλαιαγορών, έχοντας αφαιρέσει, αυτό που θεωρούμε πως είναι ένα "χαλασμένο μήλο" (bad apple) από το καλάθι. Ενώ αισθανόμαστε συμπάθεια για τους πολλούς επενδυτές που υπέστησαν ζημιές εμπιστευόμενοι τη μοίρα τους στη διοίκηση της Folli Follie, αναθαρρούμε σκεπτόμενοι ότι μπορεί να έχουμε σώσει πολλούς πιθανούς επενδυτές από το να ακουμπήσουν τη μετοχή.

»Στο μέλλον, θα θέλαμε όλες οι διεφθαρμένες επιχειρήσεις (fraudulent companies) να γνωρίζουν ότι η QCM θα παρακολουθεί και θα ξαναχτυπήσει για να προστατεύσει τους μικροεπενδυτές και να εξασφαλίσει πλούτο για τους μετόχους της», καταλήγει η ανακοίνωση της QCM.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider