Retsina Cool: Η ρετσίνα κάνει lifting

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Retsina Cool: Η ρετσίνα κάνει lifting

Η ρετσίνα πλησιάζει το νεανικό κοινό και γίνεται πιο «cool», αποκτώντας μοντέρνα εμφάνιση και μια πιο απαλή γεύση. Αυτή τουλάχιστον την εκδοχή παρουσιάζει Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου o oποίος λανσάρει μια νέου τύπου ρετσίνα με το όνομα Retsina Cool σε συσκευασία των 250 ml και αναζητά να ταράξει τα νερά (ή καλύτερα να «ταράξει τα κρασιά»). Όπως αναφέρει ο συνεταιρισμός, πρόκειται για μια ρετσίνα «με αίσθηση φρεσκάδας νέου οίνου και βαλσαμικό χαρακτήρα ρητίνης πεύκου», η οποία πίνεται σε θερμοκρασία 8-10 βαθμούς Κελσίου (11,5%vol).

Η ρετσίνα θεωρείται από πολλούς «το κρασί του λαού» και έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα. Είναι ένα ποτό που πωλείται σε οικονομική τιμή, καταναλώνεται εύκολα και συνδυάζεται με διάφορα αναψυκτικά και συνοδεύει ποικίλα φαγητά.

Ως ποτό έχει φανατικούς εχθρούς και φίλους και σίγουρα δεν αποτελεί το αγαπημένο ποτό του νεανικού κοινού, τουλάχιστον στην μορφή που κυκλοφορεί μέχρι σήμερα στην αγορά. Με αυτή την καινοτομία ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου αναζητά να προσεγγίσει μια νέα αγορά προσφέροντας ένα παραδοσιακό ποτό σε μια πιο ανάλαφρη εκδοχή.

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου ιδρύθηκε το 1961 από τους αμπελουργούς της περιοχής με σκοπό την αξιοποίηση του πλούσιου δυναμικού της σταφυλικής παραγωγής της περιοχής με την παραγωγή και εμφιάλωση οίνων.

Σήμερα ο Συνεταιρισμός έχει 466 μέλη αμπελουργούς της ευρύτερης περιοχής.Οι εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού εκτείνονται σε μια επιφάνεια 50.000 τ.μ, ενώ η δυνατότητα σε αποθηκευτικό χώρο δεξαμενών είναι 130.000 εκατόλιτρα.

Το σύνολο των αμπελιών που καλλιεργούν τα μέλη είναι 8.259 στρέμματα οινοποιησήμων σταφυλιών. Οι ποσότητες των σταφυλιών που επεξεργάζεται κάθε χρόνο το οινοποιείο είναι από 10.000 – 13.000 τόνους. Τα προϊόντα που παράγονται από την επεξεργασία αυτή είναι περίπου: 6.000 τόνοι κρασιά, 400 τόνοι τσίπουρο και ούζο καθώς και 100-200 τόνοι συμπυκνωμένα και ανακαθαρισμένα συμπυκνωμένα γλεύκη.

Τα προϊόντα του συνεταιρισμού κυκλοφορούν σε πάνω από 60 ετικέτες, ούζο, τσίπουρο και κρασί και πωλούνται σε όλη σχεδόν την Ελλάδα ενώ μια ποσότητα εξάγεται (κύρια στην Αυστραλία).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider