Αποχωρεί ο επικεφαλής της Volkswagen, Ματίας Μιούλερ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποχωρεί ο επικεφαλής της Volkswagen, Ματίας Μιούλερ

Αποχωρεί από την διοίκηση του Ομίλου Volkswagen ο επικεφαλής του, Ματίας Μιούλερ.

Σε επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης και αντικατάστασής του. Η ανακοίνωση αναφέρει: «O κ. Ματίας Μιούλερ έδειξε κατ' αρχήν προθυμία να συμμετάσχει στις αλλαγές. Αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτό το εάν οι σκέψεις και οι συζητήσεις θα οδηγήσουν σε μία περαιτέρω εξέλιξη της ηγετικής δομής ή αλλαγές προσώπων στο προεδρείο της Volkswagen». «Η Volkswagen εξετάζει μια περαιτέρω εξέλιξη της διοικητικής δομής του ομίλου που θα μπορεί επίσης να συνδέεται με αλλαγές προσωπικού στο διοικητικό συμβούλιο», ανέφερε η VW.

Πριν από δύο μήνες, πηγές προσκείμενες στα ανώτερα διοικητικά στελέχη της VW δήλωσαν στο Reuters ότι ο Μιούλερ νιώθει ολοένα και πιο απογοητευμένος με την έλλειψη στήριξης προς τις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες και την αδυναμία της εταιρίας να γυρίσει σελίδα από το σκάνδαλο με τις εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τα επόμενα βήματα αλλά και τι σημαίνει αυτή η αποχώρηση για τον όμιλο παραμένει προς το παρόν ασαφές. Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι τη θέση του Μιούλερ θα αναλάβει ο Χέρμπερτ Ντις, ήδη στέλεχος της ηγεσίας της εταιρείας. Την διαδοχή αυτή επιβεβαίωσαν στο Reuters και δύο πηγές με γνώση του θέματος.

Το συμβόλαιο του 64χρονου Μιούλερ, που ανέλαβε τα ηνία της VW μία εβδομάδα αφού ξέσπασε το σκάνδαλο «dieselgate» τον Σεπτέμβριο του 2015, λήγει το 2020. Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει εάν το διοικητικό συμβούλιο πρόκειται να διορίσει τον Ντις ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider