Σοκολατάκια κάνναβης για τον Άγιο Βαλεντίνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Σοκολατάκια κάνναβης για τον Άγιο Βαλεντίνο

Σοκολατάκια με ινδική κάνναβη κυκλοφορούν εταιρείες στις ΗΠΑ με αφορμή την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Πλέον η χρήση της είναι νόμιμη στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και για φέτος, οι εταιρείες έφτιαξαν σοκολατάκια για του Αγίου Βαλεντίνου με κάνναβη.

Η Défoncé Chocolatier, εταιρεία με έδρα το Όκλαντ, χρησιμοποιεί «εξαιρετικά συστατικά» για να φτιάξει τα σοκολατάκια κάνναβης. Μάλιστα, έχει κυκλοφορήσει και διάφορες σοκολάτες, όπως λευκή, υγείας, με φουντούκια, και με διαφορά από τις κλασσικές πως έχουν και κάνναβη.

Η Satori Chocolates, αποφάσισε επίσης να μπει στον κλάδο χρησιμοποιώντας χασισέλαιο. Μέχρι στιγμής πουλάει φράουλες με επικάλυψη σοκολάτας που έχει χασισέλαιο, σοκολάτα γάλατος με σταφίδες και χασισέλαιο, καθώς επίσης και σοκολάτες με χασισέλαιο.

Υπάρχει επίσης και η Lord Jones που πουλά σοκολάτες από «αγνή μαύρη σοκολάτα του Ισημερινού, εκχυλίσματα εσπεριδοειδών από την Ευρώπη και κάνναβη από την Καλιφόρνια». Μάλιστα, κυκλοφορούν και καραμέλες με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας και θαλασσινού αλατιού καθώς επίσης και σοκολάτες με καφέ εσπρέσο και κάνναβη.

Οι εταιρείες που φτιάχνουν τις συγκεκριμένες σοκολάτες χρησιμοποιούν τετραϋδροκανναβινόλη, η οποία προκαλεί ψυχοδραστικές μεταβολές στον ανθρώπινο εγκέφαλο, όπως και η κάνναβη.

Όμως υπάρχει μια μεγάλη διαφορά: η κατανάλωση τετραϋδροκανναβινόλης δεν είναι ίδια με το να καπνίζει κάποιος μαριχουάνα, καθώς πρόκειται για μια χημική ένωση που μεταβολίζεται διαφορετικά, οπότε το αποτέλεσμα μετά την κατανάλωση ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Επιπλέον, το γεγονός πως πρόκειται για σοκολάτα δεν την καθιστά ακίνδυνη καθώς τα αποτελέσματα της χρήσης ινδικής κάνναβης εμφανίζονται μέχρι και 30 λεπτά μετά την κατανάλωση, γεγονός που οι καταναλωτές των γλυκών πρέπει να πάρουν σοβαρά υπόψιν.

Όσον αφορά τους νόμους της Καλιφόρνια όπου κυκλοφορούν ελεύθερα οι σοκολάτες με κάνναβη, ενδέχεται οι πολίτες που τις καταναλώνουν να συλληφθούν. Και αυτό διότι προβλέπεται πως τα οποιοδήποτε τρόφιμο με κάνναβη δεν μπορεί να περιέχει πάνω από 10 μιλιγκράμ. Επίσης ο καθένας επιτρέπεται να έχει στην κατοχή του τρόφιμα τα οποία συνολικά έχουν 100 μιλιγκράμ τετραϋδροκανναβινόλης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider