Εσύ, έμαθες για το Youth Empowered;

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εσύ, έμαθες για το Youth Empowered;

Η εύρεση εργασίας είναι από μόνη της … full time job. Η αγορά εργασίας είναι γεμάτη προκλήσεις και ερωτηματικά και κάποιος χρειάζεται να είναι εκεί για να σε βοηθήσει να τα αντιμετωπίσεις. Μάθε λοιπόν για το Youth Empowered, το πρόγραμμα που ήρθε να κάνει ακριβώς αυτό: Να σε βοηθήσει να διεκδικήσεις ευκαιρίες απασχόλησης με επιτυχία!

Τι είναι το Youth Empowered;

Tο Youth Empowered, έχει στόχο να δώσει σε νέους 18-30 ετών που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας, δεξιότητες, καθοδήγηση και επαγγελματική δικτύωση, ώστε να διεκδικήσουν ουσιαστικές ευκαιρίες απασχόλησης και να επιτύχουν μία θετική αλλαγή στη ζωή τους. Είναι ανοιχτό σε όλους, χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση και μπορείς να το παρακολουθήσεις μέσω εκπαιδευτικών σεμιναρίων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, είτε διαδικτυακά μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας e-learning που είναι διαθέσιμη στο www.youthempowered.gr. Tο πρόγραμμα μπορεί να σου προσφέρει σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στην απόκτηση προσωπικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων, που θα ενισχύσουν το βιογραφικό και τις γνώσεις σου, ώστε να διεκδικήσεις πιο αποτελεσματικά τη θέση που σου αξίζει στην αγορά εργασίας. To πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον και έχει ως στόχο να βοηθήσει 20.000 νέους μέχρι το 2020.

Πώς μπορώ να γίνω ένας από αυτούς;

Μέσω της πλατφόρμας www.youthempowered.gr μπορείς να δημιουργήσεις ένα προσωποποιημένο προφίλ και να περιηγηθείς σε ένα διαδραστικό περιβάλλον ανάλογα με τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και τον χρόνο σου. Προσφέρει πραγματική επικοινωνία και δικτύωση τόσο με τους μέντορες, υψηλόβαθμα και έμπειρα στελέχη της αγοράς, όσο και μεταξύ των συμμετεχόντων. Στην πλατφόρμα, οι μέντορες μοιράζονται με τους νέους που συμμετέχουν τις γνώσεις και τις συμβουλές τους πάνω σε δέκα εκπαιδευτικές ενότητες, όπως διαχείριση χρόνου, δεξιότητες διαπραγμάτευσης, project management, πώς να ξεχωρίσει το βιογραφικό σου, σωστή προετοιμασία για συνέντευξη, πώς να αξιοποιήσεις το δίκτυο επαφών σου, δεξιότητες πωλήσεων και πολλά άλλα. Η πλατφόρμα παρέχει επιπλέον και ένα self-assessment test, σχεδιασμένο από την βραβευμένη startup OWIWI.

Παράλληλα, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, οργανώνονται live σεμινάρια, όπου (διαφορετικοί κάθε φορά) μέντορες του προγράμματος βρίσκονται κοντά στους νέους, λύνουν απορίες, απαντούν σε ερωτήσεις και κάνουν πολλές πρακτικές ασκήσεις.

Ποιος στηρίζει το Youth Empowered;

Το πρόγραμμα υλοποιείται από την Coca-Cola Τρία Έψιλον με τη στρατηγική στήριξη του kariera.gr, του ΚΕΜΕΛ, την OWIWI και ένα ευρύ δίκτυο συνεργαζόμενων φορέων. Οι συνεργάτες του προγράμματος συμβάλλουν εθελοντικά, προσφέροντας περιεχόμενο, μέντορες και δυνατότητες δικτύωσης. Στρατηγικός συνεργάτης του προγράμματος είναι το Kariera.gr. Με την εμπειρία και εξειδίκευσή του στη διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού, βοηθά στη συνολική διεξαγωγή του προγράμματος, την πρόσκληση των συμμετεχόντων, την ενίσχυση του περιεχομένου και την ενημέρωση για διαθέσιμες θέσεις εργασίας. Συνεργάτης Εκπαίδευσης είναι η Humanis ΗR Consultants, μια ομάδα Εκπαιδευτών και συμβούλων με σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, που επιμελείται το περιεχόμενο των εκπαιδεύσεων και τη διεξαγωγή των σεμιναρίων.

Το Job Pairs, με εξειδίκευση στο mentoring, συμβάλει στην επιμέλεια και την οργάνωση του δικτύου των μεντόρων και την εξασφάλιση της άριστης σχέσης μεταξύ μέντορα και εκπαιδευόμενου. Το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος Κ.Ε.Μ.ΕΛ., παρέχει στους νέους επαγγελματική καθοδήγηση από τα μέλη του - ενεργά ή πρώην ανώτατα διευθυντικά στελέχη μεγάλων ελληνικών ή διεθνών εταιρειών - που συμμετέχουν σε ρόλο μέντορα και εισηγητή.

Η Marketing Greece συνεισφέρει στο πρόγραμμα με ανάπτυξη περιεχομένου σχετικού με επαγγελματικές δεξιότητες στον τομέα του τουρισμού. Η εταιρεία PwC Greece, συνεισφέρει στην ενίσχυση του δικτύου των μεντόρων και στο περιεχόμενο του προγράμματος, πάνω στο αντικείμενο εξειδίκευσής της. Το πρόγραμμα ReGeneration, συμβάλει στην επικοινωνία με νέους υποψηφίους και την ενίσχυση συμμετοχής στο πρόγραμμα. Τέλος, το StartUpGreece, συμβάλλει στο πρόγραμμα, υποστηρίζοντας τους συμμετέχοντες, που επιθυμούν να ξεκινήσουν μία δική τους επιχείρηση.



Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider