Χρεοκοπεί ο μεγαλύτερος όμιλος sex shop της Γερμανίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Χρεοκοπεί ο μεγαλύτερος όμιλος sex shop της Γερμανίας

Αίτηση χρεοκοπίας κατέθεσε ο γερμανικός όμιλος sex shop Beate Uhse μετά την αδυναμία του να διασφαλίσει χρηματοδότηση από ομάδα επενδυτών.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία, η οποία ξεκίνησε την λειτουργία της εν έτει 1946 από την ομώνυμη πιλότο Beate Uhse, η αίτηση χρεοκοπίας δεν αφορά τις θυγατρικές, γεγονός που σημαίνει ότι τα καταστήματά που διατηρεί θα παραμείνουν ανοικτά κατά τη διαδικασία της αναδιάρθρωσης.

«Αποφασίσαμε να ακολουθήσουμε μια πορεία που πιστεύουμε ότι θα μας επιτρέψει να αναδιαρθρώσουμε τον όμιλο μας εκ βάθρων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael Specht σε ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τις συνομιλίες με τους πιστωτές και εν δυνάμει νέους επενδυτές.

Να υπενθυμίσουμε ότι η πρώην πιλότος Beate Uhse άνοιξε το πρώτο κατάστημα στη βόρεια γερμανική πόλη του Φλένσμπουργκ το 1962, το οποίο ονόμασε Institut fuer Ehehygiene, ελληνιστί Ινστιτούτο Υγιεινής Γάμου.

Η εταρεία αναπτύχθηκε τόσο που για μια περίοδο υπήρξε ο μεγαλύτερος όμιλος sex shop στον κόσμο με βάσει τον κύκλο εργασιών.

Αυτή τη στιγμή απασχολεί στο σύνολό της, σύμφωνα με το Reuters, περίπου 345 υπαλλήλους σε επτά χώρες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider