Ανοδικά τα κέρδη της Procter & Gamble το α΄ τρίμηνο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ανοδικά τα κέρδη της Procter & Gamble το α΄ τρίμηνο

Ενισχυμένα κατά 5% είναι τα κέρδη του α΄ τριμήνου της Procter & Gamble σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Άνοδο της τάξης του 1%, έναντι προβλέψεων των αναλυτών για 1,1% και εκτίμησης της RBC Capital Markets για 1,4% σημείωσαν και οι οργανικές πωλήσεις, μέτρηση που εξαιρεί τον αντίκτυπο των συναλλαγματικών διακυμάνσεων, των εξαγορών και των εκποιήσεων, σημείωσαν

Τα συνολικά έσοδα της P&G επίσης διέψευσαν τις προσδοκίες και διαμορφώθηκαν σε 16,65 δισ. δολάρια από 16,52 δισ.

Στο τρίμηνο, τα κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν σε 2,85 δισ. δολάρια ή 1,06 δολάριο ανά μετοχή, από 2,71 δισ. δολάρια ή 96 cents το προηγούμενο διάστημα. Εξαιρώντας κάποια κόστη αναδιάρθρωσης, η P&G κέρδισε 1,09 δολάριο ανά μετοχή.

Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,08 δολαρίου ανά μετοχή από συνολικά έσοδα 16,89 δισ. δολαρίων.

Η εταιρία επανέλαβε σήμερα πως εξακολουθεί να αναμένει αύξηση 2-3% στις πωλήσεις για το τρέχον οικονομικό έτος, το οποίο λήγει τον Ιούνιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας καταναλωτικών προϊόντων, David Taylor, έχει επισημάνει στο παρελθόν πως η P&G θα εστιάσει στην επιταχυνόμενη καινοτομία και στην τόνωση τμημάτων όπως οι δραστηριότητες που σχετίζονται με ξυραφάκια και πάνες μωρού, στην Κίνα. Η P&G έχει βασιστεί περισσότερο στις αυξήσεις τιμών και όχι στην ενίσχυση των όγκων, για να τονώσει την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider