Συμφωνία 14 δισ. της Boeing με την Singapore Airlines

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συμφωνία 14 δισ. της Boeing με την Singapore Airlines

Την παραγγελία 39 αεροσκαφών, αξίας 13,8 δισ. δολαρίων, από την Boeing αναμένεται να οριστικοποιήσει η Singapore Airlines κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης Λι Σιεν Λουνγκμ στην Ουάσινγκτον την επόμενη εβδομάδα.

Η κρατική εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά το σχέδιό της για αναβάθμιση του στόλου της το Φεβρουάριο, ωστόσο δεν είχε καταγραφεί καμία παραγγελία στο βιβλίο παραγγελιών της Boeing. Το γεγονός πως η αγορά είναι έτοιμη να υπογραφεί ανακοίνωσε με συνέντευξή του στο CNBC ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης. «Ελπίζουμε να υπογράψουμε συμφωνία μεταξύ της SIA και της Boeing, για να αγοράσουμε νέα αεροπλάνα. Νομίζει πως είναι τελειωμένη υπόθεση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Singapore Airlines είχε αναφέρει στο παρελθόν πως θα προχωρούσε στην παραγγελία 20 777-9 και 19 787-10 αεροσκάφη φαρδιάς ατράκτου από την αμερικανική κατασκευάστρια.

Αυτή τη στιγμή, η Boeing προπορεύεται της αντιπάλου Airbus στις παραγγελίες για τους πρώτους εννέα μήνες της χρονιάς, καθώς μετρούσε 498 στα τέλη Σεπτεμβρίου έναντι 271 της ευρωπαϊκής ανταγωνίστριας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Λι αναμένεται να συναντηθεί με τον αμερικανό Πρόεδρο στην Ουάσινγκτον στις 23 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Σιγκαπουριανός πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ελπίζει να βαθύνει τη σχέση της Σιγκαπούρης με την κυβέρνηση Τραμπ και με τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Είναι μια πολύ γερή σχέση που βασίζεται στη βασική, στρατηγική σύγκλιση απόψεων για τον κόσμο, για την περιοχή», τόνισε ο Λι.

«Και στη βαθιά συνεργασία σε διάρκεια πολλών ετών, στην οικονομική σφαίρα, στο εμπόριο, στις επενδύσεις. Στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας, έχουμε εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ, οι αμερικανικές δυνάμεις έχουν χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις μας, έχουμε πολεμήσει μαζί στην Καταιγίδα της Ερήμου και τώρα ο συνασπισμός είναι ενάντια στον ISIS» πρόσθεσε.

Όσον αφορά στη Boeing, σημειώνεται πως η China Southern Airlines επιβεβαίωσε σήμερα ότι συμφώνησε να αγοράσει 38 σκάφη της κατασκευάστριας για 5,65 δισ. δολάρια. Η αεροπορική εταιρία με έδρα στο Γκουανγκτζού της Κίνας υποστήριξε πως η συμφωνία θα τη βοηθήσει να τονώσει την χωρητικότητα εν μέσω αυξανόμενης ζήτησης για ταξίδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider