Cosmote: Δωρεάν σύνδεση σε κατοίκους 47 απομακρυσμένων νησιών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Cosmote: Δωρεάν σύνδεση σε κατοίκους 47 απομακρυσμένων νησιών

Την ενεργή συμμετοχή της στο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για την παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης σε κατοίκους απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας, ανακοίνωσε η COSMOTE, υλοποιώντας τη συγκεκριμένη δράση του υπουργείου σε 47 ελληνικά νησιά.

Ειδικότερα, η COSMOTE προσφέρει στους κατοίκους των νησιών 10 GB Mobile Internet με 10 ευρώ το μήνα, που επιδοτείται πλήρως για 24 μήνες από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ δωρεάν διατίθεται και ο απαραίτητος εξοπλισμός (USB Stick).

Η Δράση αφορά στα νησιά: Αντικύθηρα, Αγαθονήσι, Αρκοί, Αστυπάλαια, Γυαλί, Καλόλιμνος, Κάσος, Λειψοί, Μάραθος, Μεγίστη (Καστελόριζο), Νίσυρος, Πάτμος, Πλάτη, Σαρία, Σύμη, Τέλενδος, Τήλος, Φαρμακονήσι, Χάλκη, Ψέριμος, Σαμοθράκη, Αντίπαξοι, Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί, Παξοί, Ανάφη, Αμοργός, Δονούσα, Ηρακλειά, Θηρασιά, Ίος, Κίμωλος, Κουφονήσια, Πολύαιγος, Σίκινος, Σχοινούσσα, Φολέγανδρος, Άγιος Ευστράτιος, Άγιος Μηνάς, Θύμαινα, Σαμιοπούλα, Φούρνοι Κορσεών, Γαύδος, Αντίψαρα, Οινούσσες και Ψαρά.

Δικαιούχοι είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών αυτών, καθώς και υπάλληλοι του Δημόσιου Τομέα και προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) και των Σωμάτων Ασφαλείας (Σ.Α.) που υπηρετούν σε αυτά τα νησιά οι οποίοι πληρούν το εισοδηματικό κριτήριο της Δράσης. Το ποσό της δημόσιας επιχορήγησης ανέρχεται στα 120 ευρώ ανά έτος, με δυνατότητα χρησιμοποίησης μόνο μία φορά και θα παρέχει τη δυνατότητα ενεργοποίησης μίας μόνο κινητής (mobile) σύνδεσης.

Στόχος της Δράσης «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας» είναι η ενίσχυση της νησιωτικότητας, μέσω της παροχής ίσων ευκαιριών πρόσβασης στις σύγχρονες ευρυζωνικές υπηρεσίες στους δικαιούχους πολίτες και μέσω της εξοικείωσής τους με τις ραγδαία εξελισσόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες και εφαρμογές. Φορέας Πρότασης και υλοποίησης της Δράσης είναι η Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (Γ.Γ.Τ.Π.) του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (Υ.ΨΗ.Π.Τ.Ε.).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.