Κατάρ:Δικαστικές εμπλοκές κάνουν αδύνατες τις επενδύσεις

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κατάρ:Δικαστικές εμπλοκές κάνουν αδύνατες τις επενδύσεις

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με την πρόθεση της να ματαιώσει τα επενδυτικά σχέδιά της για την Ελλάδα προχώρησε η Al Rayyan, ο κρατικός επενδυτικός όμιλος του Κατάρ. Όπως επισημαίνεται, η ματαίωση των επενδυτικών σχεδίων οφείλεται κυρίως στις δικαστικές εμπλοκές και διώξεις που αντιμετωπίζουν οι εκπρόσωποι της εταιρείας στη χώρας μας, γεγονός που καθιστά δύσκολες τις δραστηριότητές τους.

«Επειδή διαπιστώνουµε ότι από ορισμένες πλευρές επιχειρείται να δοθούν διαφορετικές προεκτάσεις στην ανακοίνωσή µας για διακοπή των επενδύσεών µας στην Ελλάδα, διευκρινίζουµε ρητά ότι αναφερθήκαµε στις επενδύσεις µας στη Ζάκυνθο και την Οξιά, οι οποίες έχουν ανασταλεί λόγω δικαστικών εµπλοκών από το 2014 τουλάχιστον και συνεχίζονται μέχρι σήμερα συμπεριλαµβανοµένων και διώξεων των εκπροσώπων µας που καθιστούν δύσκολη την επενδυτική μας δραστηριότητα με τα συγκεκριμένα έργα. Πέραν αυτού καµιά ερµηνεία της ανακοίνωσής µας δεν είναι αποδεκτή» έγραφε η ανακοίνωση.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στην πρώτη ανακοίνωσή της η Al Rayyan επισήμαινε ότι «η ανάπτυξη των επενδύσεων στην Ελλάδα δεν ευδοκιμεί και συνεχώς σκοντάφτει σε εμπόδια». Συνέχιζε μάλιστα τονίζοντας ότι «Το Κράτος του Κατάρ , όπως και κάθε κράτος κατά καιρούς συμβαίνει να αντιμετωπίζει κάποια πολιτικά ζητήματα, αλλά στην περίπτωση των Επενδύσεων δεν έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες πόσο μάλλον δυσφήμιση, παρά μόνο στην Ελλάδα» συνέχιζε η ανακοίνωση. Επιπλέον λαμβάνοντας υπόψη κι άλλα επενδυτικά σχέδια που ναυάγησαν, η AL Rayyan Greece τόνιζε πως η «στάση της Ελλάδας προς τους επενδυτές είναι αρνητική» και κατέληγε τονίζοντας ότι παρότι η εταιρεία θα συνεχίσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις της προς το Ελληνικό Δημόσιο, ΕΝΦΙΑ κ.ά. δεν θα υλοποιηθούν τα πρωταρχικά της σχέδια για ανάπτυξη. «Θεωρητικά το Κατάρ έχει ήδη αποχωρήσει, γίνεται μια απλή συντήρηση κι αποπεράτωση των ανοιχτών ζητημάτων.... Με το ζόρι δεν γίνονται επενδύσεις.»

Τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη ανακοίνωση της εταιρείας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, ο οποίος είχε διαψεύσει κατηγορηματικά την είδηση περί απόσυρσης του Κατάρ. Να υπενθυμίσουμε ότι σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, έκανε λόγο για ένα «ακόμη κατασκευασμένο επεισόδιο», διαμηνύοντας ταυτόχρονα πως «όσοι διακινούν τα σενάρια αυτά υπονομεύουν ευθέως το εθνικό συμφέρον», διαβεβαιώνοντας ότι οι οικονομικές σχέσεις εμπιστοσύνης της Ελλάδας με το Κατάρ» βρίσκονται στο καλύτερο σημείο των τελευταίων χρόνων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider