Το πλήρωμα του Dimitris C ανακάλυψε την κοκαϊνη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πλήρωμα του Dimitris C ανακάλυψε την κοκαϊνη

Αίσθηση προκάλεσε σήμερα η είδηση πως στο πλοίο «Dimitris C», συμφερόντων του Έλληνα εφοπλιστή Γιάννη Κούστα βρέθηκε μεγάλη ποσότητα κοκαΐνη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα που έκαναν το γύρο του κόσμου στο «Dimitris C» έγινε έλεγχος στις 14 Σεπτεμβρίου και βρέθηκαν τρεις σακούλες με 121 κιλά κοκαΐνη.

Ωστόσο σύμφωνα με την ανακοίνωση της DANAOS SHIPPING CO LTD, στο πλαίσιο της πάγιας πολιτικής της εταιρείας διεξήχθει επιθεώρηση στο πλοίο από το πλήρωμά του στο λιμάνι Ilo του Περού στις 4 Σεπτεμβρίου. Η διεξαγωγή έρευνας μάλιστα είναι πάγια πολιτική της εταιρείας όταν τα πλοία βρίσκονται σε λιμάνια ύποπτα για διακίνηση ναρκωτικών. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ποσότητα ναρκωτικών, η οποία ήταν προσεκτικά κρυμμένη σε δυσπρόσιτο χώρο, βρέθηκε από μέρος του πληρώματος.

Αμέσως δόθηκε εντολή στον πλοίαρχο να ενημερώσει τις αρχές, οι οποίες επιβιβάστηκαν στο πλοίο με μία μεγάλη ομάδα της αστυνομίας με εκπαιδευμένα σκυλιά. Πλήρης έρευνα πραγματοποιήθηκε από τις αρχές, συνοδευόμενες από την επιτροπή ασφαλείας του πληρώματος, εκπρόσωπο του γραφείου ο οποίος ταξίδεψε από την Ελλάδα και εκπροσώπους των τοπικών ασφαλιστών της εταιρείας (P&I).

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν βρέθηκαν άλλες παράνομες ουσίες. Επιπλέον, ο τοπικός εισαγγελέας ανέκρινε ορισμένα μέλη του πληρώματος. Η όλη διαδικασία άρχισε στις 14 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου. Το πλοίο και το πλήρωμα βρέθηκαν αθώοι και αποδεσμεύτηκαν χωρίς καμία κατηγορία. Το πλοίο απέπλευσε στις 15:00 στις 17 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το maritimebulletin.net, το πλοίο ήταν αγκυροβολημένο στο λιμάνι Ίλο στο Περού όταν έγινε ο έλεγχος ενώ πηγή κατέθεσε πως πέρα από τα νακρωτικά στο πλοίο βρέθηκαν και 16.243 δολάρια. Στο «Dimitris C», που είχε ξεκινήσει από το λιμάνι του Ικίκε στη Χιλή, επέβαιναν 23 άτομα πλήρωμα. 16 Ουκρανοί, τρεις Ρώσοι και τέσσερις Τανζανοί ενώ επόμενος σταθμός του ήταν το λιμάνι Γκουαγιακίλ στο Εκουαδόρ. Όπως όμως αναφέρει το άρθρο του maritimebulletin.net, πολλές φορές τέτοιου είδους συλλήψεις αποτελούν παγίδα με απώτερο στόχο να εκβιαστούν οι εφοπλιστές.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider