Google και Walmart ενώνουν τις δυνάμεις τους «κατά» της Amazon

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Google και Walmart ενώνουν τις δυνάμεις τους «κατά» της Amazon

Τις δυνάμεις τους αποφάσισαν να ενώσουν οι τεχνολογικοί γίγαντες Google και Walmart με στόχο να χτυπήσουν τον βασικό ανταγωνιστή τους, την Amazon.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Σεπτέμβριο, η πλατφόρμα Google Commerce της Google Express θα προσθέσει το μεγαλύτερο κατάστημα λιανικών πωλήσεων της Αμερικής στον κατάλογο των προμηθευτών της.

Από τις αρχές του Φθινοπώρου λοιπόν, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πραγματοποιούν παραγγελίες με τη Walmart μέσω της διεύθυνσης express.google.com, της εφαρμογής Google Express ή συσκευών με προσωπικούς βοηθούς όπως τα Google Assistant.

Με το που ενσωματωθεί στην πλατφόρμα της Google η Walmart θα μετατραπεί στον μεγαλύτερο πωλητή του κολοσσού της αναζήτησης.

Η ενσωμάτωση της Walmart μάλιστα πάει πολύ πιο βαθιά απ’ ότι οι σημερινοί λιανοπωλητές που φιλοξενούνται στην πλατφόρμα Express – με τον επικεφαλή των του εμπορικού τμήματος της Google, Σρίνταρ Ραμασουάμι αποκάλεσε την εταιρική σχέση «την πρώτη του είδους».

Οι πελάτες πλέον μπορούν να συνδέσουν τους λογαριασμούς Walmart και Google, αποκτώντας πρόσβαση σε μοναδικές λειτουργίες της Walmart, όπως η δυνατότητα γρήγορης επανατοποθέτησης των προϊόντων που αγόρασαν, ακόμη και ηχητικά μέσω του λογισμικού Google Assistant.

Λέγοντας μάλιστα στον βοηθό της Google να «προσθέσει χαρτοπετσέτες» στο καλάθι σας, για παράδειγμα, αυτός θα προσθέσει το είδος, την μάρκα και το μέγεθος που αγοράζετε πιο συχνά. Οι πελάτες θα έχουν επίσης πρόσβαση σε εκπτώσεις μια άλλη μοναδική παροχή της Walmart μέσω της πλατφόρμας.

Η Walmart και η Google ελπίζουν ότι η νέα υπηρεσία θα δημιουργήσει μια μοναδική εμπειρία για τους πελάτες, με την ευκολία της ηχητικής παραγγελίας μέσω Google Assistant.

Η νέα συνεργασία εντείνει τον ανταγωνισμό της Walmart με την Amazon, η οποία διατηρεί τη δική της παρόμοια υπηρεσία, την Alexa. Η Alexa ενσωματώνει την τεχνολογία φωνητικού ελέγχου και αναγνώρισης ομιλίας επιτρέποντας στους πελάτες να πραγματοποιούν ηχητικές παραγγελίες μέσω της υπηρεσίας Prime.

Η Google καταργεί επίσης την αμοιβή συμμετοχής 95 δολάρια το χρόνο για την Google Express, η οποία παλαιότερα επέτρεψε στους πελάτες να αποκτήσουν δωρεάν αποστολή στους συμμετέχοντες στην πλατφόρμα λιανοπωλητές. Πλέον, όπως διευκρινίζει η Google, κάθε κατάστημα της πλατφόρμας θα έχει το δικό του όριο για δωρεάν αποστολή. Η πολιτική της Walmart θα αντικατοπτρίζει τον δικό της ιστότοπο και κάθε παραγγελία αξίας 35 δολαρίων και άνω θα έχει δωρεάν ημερήσια αποστολή.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ηλεκτρονικού εμπορίου της Walmart, Μαρκ Λουρ, ήταν αισιόδοξος για το μέλλον των αγορών με τη βοήθεια της Google και δήλωσε πως ελπίζει να ενσωματώσει μέσα στο επόμενο έτος και την πλατφόρμα Fresh της Walmart's Fresh Food Market.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider