Αναρτήθηκαν «προορισμοί» για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αναρτήθηκαν «προορισμοί» για εξαγωγές ελληνικών προϊόντων

Με στόχο την ενημέρωση των Ελλήνων παραγωγών και εξαγωγέων για την προώθηση των προϊόντων τους σε αγορές του εξωτερικού, αλλά και την προβολή της υψηλής διατροφικής και γευστικής αξίας τους, το υπουργείο Εξωτερικών ανάρτησε σήμερα, στην πύλη Οικονομικής Διπλωματίας AGORA, κατάλογο καταστημάτων εκλεκτών τροφίμων (delicatessen) από συνολικά 70 χώρες.

Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών, τα καταστήματα εκλεκτών τροφίμων αναδεικνύονται σε ιδανικό δίαυλο προώθησης προϊόντων υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών και ως τέτοια κατατάσσονται ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών, ειδικά εκείνων που ανήκουν στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, το υπουργείο Εξωτερικών θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσω του εκτεταμένου δικτύου αρχών στο εξωτερικό και κυρίως με τα Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, με γνώμονα την άριστη ποιότητα των ελληνικών τροφίμων και ποτών και την αυξανόμενη ζήτηση γι' αυτά σε χώρες του εξωτερικού.

Τα στοιχεία για την κατάρτιση του καταλόγου, που περιέχει καταστήματα από τις μεγαλύτερες αγορές του εξωτερικού, συλλέχθηκαν από τις ελληνικές αρχές στο εξωτερικό (Γραφεία Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, πρεσβείες και προξενεία).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών: www.agora.mfa.gr.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider