Ρεκόρ συμμετοχών στα βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου στην Κύπρο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ρεκόρ συμμετοχών στα βραβεία Στέλιος Χατζηιωάννου στην Κύπρο

Ένα από τα 75 βραβεία αξίας 10.000 ευρώ που προσφέρει το Stelios Philanthropic Foundation διεκδικούν συνολικά 424 δικοινοτικές ομάδες, οι οποίες αποτελούνται από 848 Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, που συνεργάστηκαν και δήλωσαν συμμετοχή στη φετινή διοργάνωση.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο αριθμός συμμετοχών στη φετινή διοργάνωση είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί από την έναρξη του θεσμού, το 2009.

Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου δήλωσε σχετικά: «Είναι πλέον ξεκάθαρο για εμένα ότι η στάση όλων των κατοίκων του νησιού αλλάζει κατεύθυνση και γίνεται όλο και πιο θετική και ευνοϊκή για ειρηνική συνύπαρξη. Αυτή η επιθυμία είναι φανερό ότι υπάρχει, παρόλο που κατέρρευσαν οι συνομιλίες στο Crans Montana της Ελβετίας. Ο στόχος του φιλανθρωπικού μας ιδρύματος τα τελευταία εννέα χρόνια παραμένει ο ίδιος. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τη θετική συνεργασία μεταξύ των πολιτών των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο, ώστε να διασφαλίσουμε τη διαρκή ειρήνη στο νησί. Ελπίζω ότι οι πολιτικοί θα αφουγκραστούν πολύ σύντομα την επιθυμία των πολιτών».

Οι νικητές θα ανακοινωθούν σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017, στις 10 πμ. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν και οι 848 συμμετέχοντες, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε ειδικό συνέδριο με κεντρικό θέμα συζήτησης την εξεύρεση λύσης στο κυπριακό πρόβλημα. Ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου θα απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες και αξιωματούχους και από τις δύο κοινότητες για να παρευρεθούν στην Τελετή Απονομής, ως ένδειξη καλής θέλησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider