Δωρεάν Wi-Fi σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δωρεάν Wi-Fi σε 20 αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στην Ελλάδα

Πρόσβαση σε προηγμένες ευρζωνικές υπηρεσίες θα αποκτήσουν σταδιακά είκοσι από τους μεγαλύτερους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία της Ελλάδας, τα οποία έχουν επιλεγεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού βάσει κριτηρίων σπουδαιότητας και επισκεψιμότητας,

Από φέτος το καλοκαίρι και μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας του ΥΠΠΟΑ με την COSMOTE, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο ίντερνετ (Wi-Fi) το Ακρωτήρι Σαντορίνης, οι Δελφοί και η Δήλος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσβαση σε Wi-Fi έχουν ήδη το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο της Αθήνας και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Μεσαιωνικής πόλης της Ρόδου, ενώ επόμενος προορισμός της COSMOTE, δεν είναι άλλος από την Ακρόπολη των Αθηνών.

Πρόκειται για μία συνολική επένδυση άνω των 2 εκατ. ευρώ της COSMOTE, που στόχο έχει να αναδείξει την ελληνική πολιτιστική κληρονομιά με τη δύναμη της τεχνολογίας. Το έργο περιλαμβάνει τη μελέτη, τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη υποδομών ασύρματου δικτύου σε επιλεγμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σημεία, την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού, τη λειτουργία και συντήρηση των δικτύων, αλλά και την δωρεάν παροχή των υπηρεσιών ασύρματου Wi Fi internet για τρία χρόνια.

Η σπουδαιότητά του δε χαρακτηρίζεται μεγάλη αφού πέρα από την προβολή των αρχαιολογικών χώρων μέσω των κοινωνικών δικτύων το Wi-Fi θα επιτρέψει στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μουσεία να αναπτύξουν νέους διαδραστικούς τρόπους ξενάγησης και παρουσίασης των εκθεμάτων τους, σύμφωνα με τα πρότυπα του εξωτερικού.

Σύμφωνα με τον υπάρχον προγραμματισμό, θα ακολουθήσουν οι Αρχαιολογικοί χώροι στην Κνωσό και το Σούνιο, οι Βασιλικοί Τάφοι Αιγών (Βεργίνα), το Εθνικό και Αρχαιολογικό Μουσείο, η Αρχαία Ολυμπία, τα Αρχαιολογικά Μουσεία Ηρακλείου και Θεσσαλονίκης, η Ακρόπολη Λίνδου, η Αρχαία Επίδαυρος, η Ακρόπολη Μυκηνών, η Σπιναλόγκα, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, η Αρχαία Δωδώνη και η Αρχαία Κόρινθος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider