Aλλαγή κορυφής στην Adidas

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aλλαγή κορυφής στην Adidas

Κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση, το Εποπτικό Συμβούλιο της adidas AG κατέληξε στο διάδοχο του επί πολλά χρόνια Διευθύνοντος Συμβούλου της adidas, Herbert Hainer. Από την 1η Αυγούστου 2016, ο Kasper Rorsted θα γίνει τακτικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και από την 1η Οκτωβρίου 2016 θα αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της adidas AG.

Ο Kasper Rorsted είναι 53 ετών, δανέζικης καταγωγής και ηγείται από το 2008 της εισηγμένης στο Γερμανικό Χρηματιστήριο (DAX) εταιρείας Henkel, ως Διευθύνων Σύμβουλος. Ο Kasper Rorsted θα ενταχθεί στο adidas Group ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου από την 1η Αυγούστου 2016, προκειμένου να εξασφαλίσει μαζί με τον Herbert Hainer την ομαλή μετάβαση στο τιμόνι του Ομίλου.

«Ο Kasper Rorsted είναι ο τέλειος υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Herbert Hainer, ως Διευθύνων Σύμβουλος της adidas AG.

Έχει εκτεταμένη διεθνή διοικητική εμπειρία, έχοντας αναλάβει θέσεις σε εταιρείες υψηλού κύρους, όπως η Oracle, η Compaq και η Hewlett Packard.

Επί οκτώ χρόνια, ο Kasper Rorsted ηγήθηκε με μεγάλη επιτυχία της Henkel, μιας εταιρίας εισηγμένης στον DAX, η οποία, όπως και το adidas Group, είναι γνωστή για την αειφόρο ανάπτυξή της και το διεθνές προφίλ της», δήλωσε ο Igor Landau,

Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της adidas AG. «Ο Kasper Rorsted είναι ένας παθιασμένος δρομέας, σκιέρ και λάτρης του ποδοσφαίρου. Ως εκ τούτου, είμαι πεπεισμένος ότι, μαζί με το top management του adidas Group, θα συνεχίσει τη στρατηγική δυναμικής ανάπτυξης της εταιρείας και θα οδηγήσει τον Όμιλο σε νέες επιτυχίες. Το Εποπτικό Συμβούλιο προσβλέπει στην επιτυχή συνεργασία με τον Kasper Rorsted και το Διοικητικό Συμβούλιο της adidas AG».

Επιπλέον, εκ μέρους του Εποπτικού Συμβουλίου, ο Igor Landau ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του τον Herbert Hainer, ο οποίος θα αποχωρήσει από την εταιρεία στις 30 Σεπτεμβρίου 2016: «Ο Herbert Hainer έκανε εντυπωσιακή δουλειά για το adidas Group. Υπό την ηγεσία του, ο Όμιλος τριπλασίασε τις πωλήσεις του, τα καθαρά κέρδη και ο αριθμός των εργαζομένων τετραπλασιάστηκε και η αξία της εταιρείας αυξήθηκε από τα 3 δισ. ευρώ στα 18 δισ. ευρώ.

Η επιτυχία του όμως δεν είναι αξιοσημείωτη μόνοσε οικονομικό επίπεδο. Το adidas Group με τον Herbert Hainer στο τιμόνι του έγινε μία από τους πλέον αειφόρους εταιρείες στην Ευρώπη και ένας από τους πιο ελκυστικούς εργοδότες παγκοσμίως.

Για αυτά τα εξαιρετικά επιτεύγματα, ο Herbert Hainer αξίζει την από καρδιάς ευγνωμοσύνη του Εποπτικού Συμβουλίου και όλων των εργαζομένων του adidas Group. Είμαι πεπεισμένος πως οι επιτυχίες του Herbert Hainer θα συνεχιστούν κατά το υπόλοιπο της παραμονής του στη θέση του και πως μαζί με τον διάδοχό του, θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή μετάβαση στο τιμόνι της adidas AG».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider