Λε Μερ: Η Ευρώπη να κάνει τις αμερικανικές εταιρείες να πληρώσουν

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Λε Μερ: Η Ευρώπη να κάνει τις αμερικανικές εταιρείες να πληρώσουν

«Έφτασε η στιγμή που η Ευρώπη πρέπει να κάνει τις αμερικανικές εταιρείες, η Amazon, το Facebook και η Google, να πληρώσουν το μερίδιο των φόρων που τους αναλογεί» δήλωσε ο γάλλος υπουργός Οικονομίας, Μπρούνο Λε Μερ, ενώ ανααφέρθηκε και στη μείωση της φορολογίας και των δαπανών του Γαλλικού δημοσίου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λε Μερ είναι πιθανό να προχωρήσει ταυτόχρονα στην μείωση της φορολογίας και των δαπανών του δημοσίου, καθώς η Γαλλία προσπαθεί να μειώσει το έλλειμμά της κάτω από το ευρωπαϊκό όριο του 3% επί του ΑΕΠ.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για το χρονοδιάγραμμα μείωσης των φόρων όπως εξαγγέλθηκε από τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στην διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. Έτσι, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο καθυστέρησης ενός έτους, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός την προηγούμενη εβδομάδα.

«Δεν έχει ληφθεί τελική απόφαση για το χρονοδιάγραμμα τώρα» συμπλήρωσε ο Λε Μερ στους δημοσιογράφους στο περιθώριο των εργασιών μιας διάσκεψης που πραγματοποιείται στη Νότια Γαλλία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider