Το πρόστιμο ρεκόρ της ΕΕ θα μειώσει τα κέρδη της Alphabet

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Το πρόστιμο ρεκόρ της ΕΕ θα μειώσει τα κέρδη της Alphabet

Κατά 2,74 δισ ευρώ φαίνεται πως θα μειωθούν τα κέρδη β' τριμήνου της Alphabet της μητρικής της Google μετά το πρόστιμο ρεκόρ που της επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού της ΕΕ ύψους 2,42 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα όσα η εταιρεία.

Όπως ανακοινώθηκε ο κολοσσός της αναζήτησης σχεδιάζει να συμπεριλάβει το πρόστιμο σε μια ξεχωριστή γραμμή εξόδων λειτουργίας κατά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του. Επειδή όμως δεν εκπίπτει από την εφορία, η χρέωση που θα υποστεί από την καταβολή του προστίμου αναμένεται να μειώσει τα καθαρά της έσοδα και τα κέρδη ανά μετοχή κατά 2,74 δισ. δολ. συνολικά.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η μητρική της Google αναμένεται να ανακοινώσει καθαρά έσοδα 5,78 δισ. δολ. για το β' τρίμηνο. Παρότι απέρριψαν το ενδεχόμενο η επιβολή του προστίμου να αποτελέσει απειλή για τη μετοχή της Google, πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για το πιθανό αντίκτυπο που θα έχουν επιβαλλόμενες αλλαγές στην υπηρεσία αγορών της Google, που αποτελεί την βασική πηγή εσόδων της εταιρείας.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως τα περιθώρια μέρα με τη μέρα στενεύουν αφού η Google έχει διορία 90 ημερών για να παρουσιάσει μια λύση που θα ικανοποιεί τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές ώστε να αποφύγει νέα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider