Αποζημίωση ενός δισ. ζητά η Toshiba από την Western Digital

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποζημίωση ενός δισ. ζητά η Toshiba από την Western Digital

Αγωγή κατά της Western Digital Corp, της συνεταίρου της στις δραστηριότητες επεξεργαστών, κατέθεσε η Toshiba Corp, σε μια προσπάθεια να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα πώλησης των δραστηριοτήτων flash memory.

Η Toshiba, η οποία προσπαθεί να αποκομίσει 20 δισ. δολάρια από την πώληση της συμμετοχής της στην Toshiba Memory Corp, ζήτησε από το περιφερειακό δικαστήριο του Τόκιο να αναστείλει τη νομική πρόταση της Western Digital για διακοπή της διαδικασίας πώλησης. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η Western Digital έχει δηλώσει πως η Toshiba χρειάζεται την έγκρισή της προτού μπορέσει να πουλήσει το μερίδιό της στην δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία επεξεργαστών NAND παγκοσμίως. Δήλωσε πως αντιτίθεται στην πώληση προς την προτιμώμενη κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει η νοτιοκορεάτικη ανταγωνιστική SK Synix.

Επιπλέον ζητά αποζημίωση ύψους 1,06 δισ. δολάρια (120 δισ. γεν ) για την παρέμβαση της Western Digital στην πώληση. Όπως ανέφερε μάλιστα από σήμερα θα μπλοκάρει την πρόσβαση της Western Digital σε πληροφορίες που αφορούν την μεταξύ τους κοινοπραξία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider