Έκκληση Κορκίδη για εξεύρεση λύσης στη συσσώρευση απορριμάτων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έκκληση Κορκίδη για εξεύρεση λύσης στη συσσώρευση απορριμάτων

Με αφορμή τις χαοτικές συνέπειες από τη συσσώρευση τεράστιου όγκου απορριμμάτων, τόσο στο Δήμο του Πειραιά και στην ευρύτερη περιοχή του, όσο και σε άλλους Δήμους στην Αθήνα, από την παρατεταμένη απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π. και της Ε.Σ.Ε.Ε., κ. Βασίλης Κορκίδης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Πάνο Σκουρλέτη και το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μώραλη, απηύθυνε έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για εξεύρεση λύσης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην επιστολή:

«…Αναμφισβήτητα, κατανοούμε και σεβόμαστε τα αιτήματα των εργαζομένων. Ωστόσο, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς μπροστά στην απογοητευτική εικόνα, που παρουσιάζει σήμερα η πόλη του Πειραιά, εξαιτίας των λόφων των σκουπιδιών, που έχουν δημιουργηθεί, ιδιαίτερα, εάν λάβει κανείς υπόψη πως, το λιμάνι εξυπηρετεί περίπου 20 εκατ. επιβάτες ετησίως. Επιπροσθέτως, η οικονομική ζημία για χιλιάδες επαγγελματίες της εστίασης και του τουρισμού είναι ήδη τεράστια.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, αναζητώντας άμεσα μία λύση και όχι την απόδοση ευθυνών, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να σταματήσει επιτέλους η ομηρία εκατομμυρίων πολιτών, επαγγελματιών και τουριστών, που υποχρεώνονται τις τελευταίες ημέρες να βιώνουν μία εξωφρενική κατάσταση, η οποία ελλοχεύει πολλούς κινδύνους πρωτίστως για τη δημόσια υγεία. Κατ’ επέκταση, θα μπορούσε, αποτελώντας εξαίρεση, να εξεταστεί το ενδεχόμενο - όπως πραγματοποιείται ο καθαρισμός από τα σκουπίδια εντός του λιμανιού- να γίνεται και πέριξ αυτού. Τονίζουμε ότι το Ε.Β.Ε.Π. προτίθεται να σταθεί αρωγός στο Δήμο Πειραιά, σε οποιαδήποτε προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου…».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Κορκίδης, δήλωσε: «…Συζητήσεις, συναντήσεις, διαπιστώσεις, δεσμεύσεις, υποσχέσεις, κατηγορίες και ευθύνες, χωρίς όμως λύση στο πρόβλημα της αποκομιδής των σκουπιδιών. Αυτή την ώρα απαιτούνται άμεσες λύσεις και όλα τα άλλα έπονται.

Απευθύνω έκκληση σε όλους τους εμπλεκόμενους, να βρουν λύση στο πνεύμα της υγιεινής και ασφάλειας, πριν ο κοινωνικός αυτοματισμός σκεπάσει το σοβαρό πρόβλημα των απορριμμάτων. Δεν χρειάζεται, για κάθε χρόνιο πρόβλημα, να περιμένουμε κάποιο προαπαιτούμενο της τρόικας για να μας το λύσουν. Ας αποδείξουμε αυτή τη φορά, ό, τι μπορούμε και μόνοι μας...».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider