Visa και Klarna «δίνουν τα χέρια» στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Visa και Klarna «δίνουν τα χέρια» στο ηλεκτρονικό εμπόριο

Στο ηλεκτρονικό εμπόριο επενδύει ακόμα μια φορά η Visa μέσα από νέα συμφωνία που ανακοίνωσε σήμερα με την Klarna, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες ηλεκτρονικών πληρωμών στην Ευρώπη, η οποία εξυπηρετεί 60 εκατομμύρια καταναλωτές και 70.000 εμπόρους.

Παρότι η έκγριση της επένδυσης της Visa εξαρτάται από τις εγκρίσεις που θα λάβει από τη Klarna και την τελική απόφαση της τελευταίας σχετικά με την κατανομή, η ανακοίνωση της συμφωνίας για επένδυση σε μετοχικό κεφάλαιο καταδεικνύεο το κοινό όραμα των δύο εταιρειών για ανάπτυξη του εμπορίου προς όφελος και των καταναλωτών και των εμπόρων στην Ευρώπη.

Η επένδυση της Visa αποτελεί μέρος μίας παγκόσμιας στρατηγικής που έχει στόχο να ανοίξει το οικοσύστημα της Visa και να στηρίξει ένα ευρύ φάσμα νέων συνεργατών που θα βοηθούν στην ενίσχυση της αγοραστικής εμπειρίας εκατομμυρίων καταναλωτών παγκοσμίως. Η Klarna αναπτύσσει προϊόντα που ανταποκρίνονται στις νέες προτιμήσεις των καταναλωτών, παρέχοντάς τους ευελιξία αλλά και ευκολία στις ηλεκτρονικές αγορές.

«Η Klarna έχει τεχνογνωσία σε ό,τι αφορά τις ηλεκτρονικές αγορές και μαζί μοιραζόμαστε ένα όραμα για το πώς οι σημερινές εμπειρίες ηλεκτρονικού εμπορίου μπορούν να είναι το ίδιο απλές όσο στον πραγματικό κόσμο» δήλωσε ο Jim McCarthy, executive vice president, innovation and strategic partnerships της Visa Inc. «Η Visa έχει δεσμευτεί να συνεργάζεται με εταίρους και παρόχους υπηρεσιών πληρωμών για ασφαλέστερο ηλεκτρονικό εμπόριο σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές στην Ευρώπη. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Klarna για να το καταφέρουμε» συμπλήρωσε

Ένα φυσικό βήμα χαρακτήρισε από πλευράς του ο chief executive officer και συνιδρυτής της Klarna, Sebastian Seimiatowski την συνεργασία μεταξύ Visa και Klarna τονίζοντας ότι και οι δύο εταιρείες κατανοούν «την αξία του καταναλωτή και το ρόλο που παίζει για την ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων πληρωμών».

«Η Klarna συνεχώς επιδιώκει να προσφέρει τις πιο προηγμένες επιλογές πληρωμών για τους εμπόρους μας και να παρέχει στους καταναλωτές τις πιο καλές εμπειρίες αγοράς. Η συνεργασία με τη Visa θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενδυναμώσουμε την παγκόσμια παρουσία μας και το χαρτοφυλάκιο προϊόντων. Είμαστε ενθουσιασμένοι με τις δυνατότητες που έχει μία τέτοιου είδους συνεργασία».

Η Visa Inc. (NYSE:V) είναι παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας που συνδέει καταναλωτές, επιχειρήσεις, οικονομικά ιδρύματα και κυβερνήσεις σε περισσότερες από 200 χώρες και επικράτειες μέσω γρήγορων, ασφαλών και αξιόπιστων ηλεκτρονικών πληρωμών. Διατηρούμε ένα από τα πιο προηγμένα δίκτυα επεξεργασίας παγκοσμίως —το VisaNet — που έχει δυνατότητα επεξεργασίας περισσότερων από 65.000 συναλλαγών το δευτερόλεπτο, με προστασία απάτης για τους καταναλωτές και εξασφαλισμένες πληρωμές για τους εμπόρους. Παρότι η Visa δεν αποτελεί τραπεζιkό ίδρυμα, δεν εκδίδει κάρτες, δεν και δεν καθορίζει τις χρεώσεις στους καταναλωτές, οι καινοτομίες της, δίνουν τη δυνατότητα σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι πελάτες της να προσφέρουν στους καταναλωτές περισσότερες επιλογές: πληρωμές άμεσα με χρεωστικές κάρτες και προπληρωμένες κάρτες ή αργότερα με πιστωτικές κάρτες.

Η Klarna αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παρόχους πληρωμών στην Ευρώπη που έχει στόχο να καταστήσει τη διαδικασία πληρωμής απλή, εύκολη και ασφαλή για τους καταναλωτές και τους εμπορικούς εταίρους. Η Klarna συνεργάζεται με 70.000 εμπόρους για να προσφέρει λύσεις πληρωμών σε περισσότερους από 60 εκατομμύρια καταναλωτές στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Με έδρα τη Στοκχόλμη, απασχολεί 1,500 υπαλλήλους και δραστηριοποιείται σε 18 χώρες. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2005 και πρόσφατα χαρακτηρίστηκε από το CNBC ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με το Forrester, έως το 2021, η αύξηση στον αριθμό των συνδεδεμένων συσκευών και η βελτίωση της συνδεσιμότητας θα ωθήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές να αγγίξουν το 12% των συνολικών πωλήσεων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider