Η Times Square θα «μυρίσει» Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Times Square θα «μυρίσει» Ελλάδα

Σε μια από τις πιο γνωστές πλατείες του κόσμου θα προβληθεί το ελληνικό ελαιόλαδο GAEA FRESH, το σήμα του οποίου θα προβάλλεται σε ειδικό σημείο στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Το ελαιόλαδο GAEA FRESH αποτελεί προϊόν της ελληνικής εταιρείας ΓΑΙΑ. Η εταιρεία έχει λάβει πολλές βραβεύσεις και έχει ακολουθήσει ιδιαίτερα εξωστρεφή πολιτική με τα προϊόντα της να διανέμονται σε 20.000 σημεία πώλησης στις ΗΠΑ. Η εταιρεία έχει ιδρύσει και τη GAEA NORTH AMERICA, μια ανεξάρτητη εταιρεία με έδρα το Μαϊάμι. Εκτός από τις ΗΠΑ όμως, η GAEA έχει παρουσία σε 30 συνολικά χώρες, με το 82% των πωλήσεών της να βρίσκεται στη διεθνή αγορά.

Η εταιρεία από την αρχή της λειτουργίας της έχει υλοποιήσει πολλές επενδύσεις. Το εργοστάσιο της GAEA βρίσκεται σε μια έκταση 15.000τμ λίγο έξω από την πόλη του Αγρίνιου, καλύπτει 6.500τμ και έχει 4 πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής:

  • Μια γραμμή εμφιάλωσης ελαιολάδου (6.000 μπουκάλια την ώρα)
  • Μια γραμμή εμφιάλωσης ελιών (7.000 βάζα την ώρα)
  • Μια γραμμή παραγωγής spreads και sauces (3.500 βάζα την ώρα)
  • Μία γραμμή για την παραγωγή του καινοτόμου snack pack των ελιών (3.000 packs την ώρα)

Επίσης διαθέτει μια αποθήκη 3.000τμ, με 200τμ αποθήκευσης σε ψύξη, και 10 ανοξείδωτες δεξαμενές 30 τόνων η καθεμία για την αποθήκευση ελαιολάδου

Το εργοστάσιο λειτουργεί βάσει των πρότυπων των ISO 9001, HACCP, BRC και IFS ενώ πρόσφατα απέκτησε και το ISO 14001 περιβαλλοντικής πιστοποίησης.

Τα Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα Gaea είναι τα πρώτα carbon neutral ελαιόλαδα στον κόσμο, πιστοποιημένα από την ελβετική μη κερδοσκοπική οργάνωση «myclimate» ενώ η εταιρεία εφαρμόζει πολιτική ανακύκλωσης.

Με το βλέμμα στις εξαγωγές

H GAEA της έχει επιτρέψει να δημιουργήσει ένα εκτεταμένο δίκτυο διανομής που την υποστηρίζει στην εξάπλωση των προϊόντων της διεθνώς ενώ 82% των πωλήσεων της GAEA είναι στη διεθνή αγορά:

  • ΕΥΡΩΠΗ (Αγγλία, Αυστρία, Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Κύπρος, Νορβηγία, Ολλανδία, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβενία, Σουηδία, Φιλανδία)
  • ΑΣΙΑ (Κίνα, Χονγκ Κονγκ)
  • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ, ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
  • ΗΠΑ, ΚΑΝΑΔΑΣ, ΒΡΑΖΙΛΙΑ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider