Ελληνοιταλική συμμαχία Granarolo και OΠΤΙΜΑ

Δήμητρα Σκούφου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ελληνοιταλική συμμαχία Granarolo και OΠΤΙΜΑ

H απόκτηση του 50,1% της ελληνικής εταιρείας Quality Brands International ΑΕ (QBI), δηλαδή του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, από τον ιταλικό κολοσσό Granarolo μόνο ως ψήφος εμπιστοσύνης στο μέλλον της ελληνικής εταιρείας θα μπορούσε να γίνει αντιληπτή. Αυτό επεσήμανε ο πρόεδρος του Ομίλου Granarolo, Gianpiero Calzolari, κατά την παρουσία του στην Αθήνα επισημαίνοντας τα οφέλη της συνεργασίας με την ΟΠΤΙΜΑ, κάτω από την κοινή σκέπη της QBI αλλά και τους μελλοντικούς στόχους.

Ο όμιλος Granarolo είναι ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματικούς ομίλους στην Ιταλία που περιλαμβάνει δύο διαφορετικά και αλληλοσυμπληρούμενα μέρη: μια κοινοπραξία γαλακτοπαραγωγών - Granlatte - που δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας και στη συλλογή της πρώτης ύλης και μια ανώνυμη εταιρεία - Granarolo SpA - η οποία επεξεργάζεται και πωλεί το γάλα που παράγεται σε 16 εγκαταστάσεις σε όλη την Ιταλία, 2 εγκαταστάσεις στη Γαλλία, 1 στη Χιλή, 2 στη Βραζιλία και 1 στη Νέα Ζηλανδία.

Η κίνηση του ιταλικού ομίλου να μπει στο μετοχικό κεφάλαιο της ελληνικής εταιρείας βάζει νέους όρους στο επιχειρηματικό παιχνίδι και το στίγμα τους έδωσε χθες στη διάρκεια ενημέρωσης δημοσιογράφων ο κ. Gianpiero Calzolari. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα κριτήρια που βάρυναν την απόφαση για τη συνεργασία στην Ελλάδα ήταν το γεγονός ότι η κατά κεφαλήν κατανάλωση τυριού αγγίζει τα υψηλότερα ποσοστά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και το γεγονός οτι συγκεντρώνει ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα, ώστε να αποτελέσει την αφετηρία να διεισδύσει ο ιταλικός κολοσσός στις αγορές των χώρων των Βαλκανίων. Σε αυτό η QBI μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ομίλου Granarolo. « Μαζί, θέσαμε έναν στόχο: να πετύχουμε έναν κύκλο εργασιών 23 εκατ. το 2017 και τα επόμενα τρία χρόνια να ξεπεράσουμε τα 30 εκατ. ευρώ», δήλωσε ο κ. Gianpiero Calzolari, προσθέτοντας ότι με όχημα την QBI θα προωθηθούν και τα καλύτερα Made in Italy προϊόντα στην Ελλάδα.

Από τη δική του πλευρά, ο Στέφανος Παντελιάδης, διευθύνων σύμβουλος της OΠΤΙΜΑ ΑΕ (που είναι και ο έτερος μέτοχος της εταιρείας QBI), τόνισε ότι έχουν ήδη γίνει συζητήσεις με την Granarolo και για πιθανές άλλες επενδύσεις στην ελληνική αγορά, κάτι όμως το οποίο θα υλοποιηθεί με αργά και σταθερά βήματα, ενώ προέβλεψε ότι εντός της επόμενης διετίας θα υπάρξουν επενδυτικές ευκαιρίες οι οποίες και θα αξιολογηθούν.

Αναφορικά με τα οφέλη που προκύπτουν από τη συνεργασία, ο κ. Παντελιάδης τόνισε ότι «τα οφέλη από τη συμφωνία με τον όμιλο Granarolo συνίστανται αφενός στη σημαντική ενίσχυση της QBI στην αγορά των τυροκομικών στην Ελλάδα, την περιοχή των Βαλκανίων και στην Κύπρο, αφετέρου στην πρόσβαση που αποκτούν τα προϊόντα της ΗΠΕΙΡΟΣ, μέσω του διεθνούς δικτύου διανομέων της Granarolo, σε περίπου 20 χώρες, στις οποίες σήμερα δεν έχουμε παρουσία».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider