Συνάντηση Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην ΕΛΒΟ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Συνάντηση Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία εργαζομένων στην ΕΛΒΟ

Την στήριξη του ΚΚΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του εργοστασίου ζήτησαν οι εργαζόμενοι στην ΕΛΒΟ, κατά την συνάντηση του ΔΣ του σωματείου τους με τον γγ της ΚΕ του κόμματος, Δ. Κουτσούμπα, στον οποίον έθεσαν και το πρόβλημα των απολύσεων και της μη καταβολής δεδουλευμένων.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας τους τόνισε ότι το ΚΚΕ θα σταθεί στο πλάι των εργαζομένων και στη Βουλή, αλλά και έξω απ’ αυτήν, ενάντια στις απολύσεις και το κλείσιμο της επιχείρησης, για άμεση χρηματοδότηση του εργοστασίου, για την πληρωμή των δεδουλευμένων τους και την ανάγκη εξασφάλισης παραγγελιών, ενάντια στο ψευτοδίλημμα «ιδιωτικοποίηση ή κλείσιμο».

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι θεωρεί σκάνδαλο η ΕΛΒΟ και τα άλλα εργοστάσια της Πολεμικής Βιομηχανίας να συρρικνώνονται, να κλείνουν ή να ιδιωτικοποιούνται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε βάρος των εργαζομένων.

Τέλος, τους επανέλαβε την πρόταση του ΚΚΕ για ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα Πολεμικής Βιομηχανίας, που θα αποτελεί κομμάτι του κεντρικού σχεδιασμού, όπου θα διασφαλίζονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, οι θέσεις εργασίας και η παραγωγή μέσων και υλικών, όχι μόνο για την Πολεμική Βιομηχανία, αλλά συνολικά προϊόντων που συνδέονται με τα προϊόντα χάλυβα (Μέσα Μεταφοράς κα).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider