Προχωρά την επέκταση στην Ιρλανδία η JP Morgan

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προχωρά την επέκταση στην Ιρλανδία η JP Morgan

Η JPMorgan Chase συμφώνησε να αγοράσει ένα κτίριο στο Δουβλίνο με χώρο για 1.000 εργαζομένους, στην πρώτη ένδειξη σημαντικής επέκτασης στην Ιρλανδία από μια εταιρία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών από τότε που η κυβέρνηση ξεκίνησε την εκστρατεία για να προσελκύσει εταιρίες λόγω του Brexit.

Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα θα αποκτήσει ένα κτίριο 12.000 τετραγωνικών μέτρων στην περιοχή Κάπιταλ Ντοκ στο Δουβλίνο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία ανάπτυξης του ακινήτου Kennedy Wilson.

Η τράπεζα, που σήμερα απασχολεί περίπου 500 εργαζομένους στο Δουβλίνο, δεν διευκρίνισε πόσες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν ή εάν θα μετακινηθούν κάποιοι υπάλληλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η JPMorgan σχεδιάζει να προσλάβει έναν σημαντικό αριθμό ατόμων στο Δουβλίνο τα επόμενα τρία χρόνια, δήλωσε ο επικεφαλής επενδυτικών υπηρεσιών της JPMorgan Τζέιμς Κένυ στην εφημερίδα Financial Times το Σαββατοκύριακο.

Η τράπεζα έχει διαμηνύσει ότι θα χρησιμοποιήσει τις υφιστάμενες της τράπεζες στην ΕΕ, στο Δουβλίνο, τη Φρανκφούρτη και το Λουξεμβούργο, για τις δραστηριότητές της στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά το Brexit.

«Αυτό το νέο κτίριο μας δίνει περιθώριο να αναπτυχθούμε και κάποια ευελιξία εντός της ΕΕ», ανέφερε σε ανακοίνωση η επικεφαλής δραστηριοτητών της JP Morgan στην Ιρλανδία Κάριν Μπράιανς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider