Στην περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας προχωρά η BT

Viber Whatsapp Μοιράσου το

Την απόφασή της να προχωρήσει σε περικοπή 4.000 θέσεων εργασίας στη μονάδα διεθνών υπηρεσιών (Global Services) και μείωση μερίσματος σε μια προσπάθεια να ανακάμψει από ένα λογιστικό σκάνδαλο με το οποίο έχει έρθει αντιμέτωπη τον τελευταίο καιρό ανακοίνωσε σήμερα η BT.

Το σκάνδαλο που έπληξε την εταιρία στην Ιταλία τον Ιανουάριο, σε συνδυασμό με την προειδοποίηση για τα κέρδη της οδήγησαν την περίοδο εκείνη τη μετοχή της σε βουτιά, με αποτέλεσμα να εξανεμιστούν 8 δισεκ. λίρες από την κεφαλαιοποίησή της.

Ο τηλεπικοινωνιακός όμιλος χαρακτήρισε τη χρονιά «δύσκολη» ανακοινώνοντας για το τέταρτο τρίμηνο έσοδα ύψους 6,12 δισεκ. λιρών, αυξημένα κατά 10%, και προσαρμοσμένα κέρδη 2,07 δισεκ. λιρών, αυξημένα κατά 2%, με τα αποτελέσματά της να συμβαδίζουν σε γενικές γραμμές με τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η BT ανακοίνωσε ότι η αναδιάρθρωση της μονάδας Global Services, που θα κοστίσει 300 εκατ. λίρες, θα βελτιώσει τις οικονομικές της επιδόσεις και θα αυξήσει τη μακροπρόθεσμη αξία της εταιρίας.

Μετά το λογιστικό σκάνδαλο, ο διευθύνων σύμβουλος Γκάβιν Πάτερσον και ο πρώην οικονομικός διευθυντής Τόνι Τσανμάγκαμ δεν θα λάβουν μπόνους για το οικονομικό έτος 2016/17, σύμφωνα με την εταιρία. Η εταιρία ανακοίνωσε τελικό μέρισμα ύψους 10,55 πενών, αυξημένο κατά 10%, αλλά η αύξηση του μερίσματος για τη χρήση 2017/18 θα είναι μικρότερη από 10% που ήταν ο προηγούμενος στόχος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider