«Μπάλα» στον ελληνικό τουρισμό παίζει ο πρόεδρος της Galatasaray

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Μπάλα» στον ελληνικό τουρισμό παίζει ο πρόεδρος της Galatasaray

Μπάλα στον ελληνικό τουρισμό προσπαθεί να παίξει ο τούρκος επιχειρηματίας και πρόεδρος της Galatasaray, Dursun Ozbek.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Insider.gr ο πρόεδρος της γνωστής τουρκικής ομάδας από το 2014, επισκέφτηκε το ξενοδοχείο Athens Ledra, το οποίο αναζητά αγοραστή από το περασμένο καλοκαίρι, που έβαλε λουκέτο, με βλέψεις να το αγοράσει. Όπως ανέφερε μάλιστα μια πηγή, που ζήτησε να μην κατονομαστεί ο πρόεδρος της Τουρκικής ομάδας ανέφερε πως σκέφτεται να μεταφέρει μερικές από τις δραστηριότητές του στην Ελλάδα λόγω της αστάθειας που βιώνει τον τελευταίο καιρό η γειτονική χώρα.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας βουλιάζει τον τελευταίο καιρό. Σύμφωνα μάλιστα με νέα έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ο μειωμένος αριθμός των επισκεπτών έχει οδηγήσει στην απώλεια μιας ολόκληρης μονάδας από το ΑΕΠ της γειτονικής χώρας. Η καθίζηση της μέχρι προσφάτως κραταιάς τουριστικής βιομηχανίας της Τουρκίας αποδίδεται τόσο στην τρομοκρατία όσο και την εσωτερική πολιτική αστάθεια που ήρθε ως απόρροια της απόπειρας του πραξικοπήματος.

Όπως η έκθεση αναφέρει χαρακτηριστικά, η Τουρκία ήταν ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω των κρίσιμων συγκριτικών πλεονεκτημάτων που είχε έναντι των ανταγωνιστών της. Σημειώνεται ότι ορισμένα από αυτά τα πλεονεκτήματα αφορούν το διεθνές δίκτυο του εθνικού της αερομεταφορέα, τις μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές και την μη ανάγκη έκδοσης τουριστικής βίζας για την πλειοψηφία των επισκεπτών. Για να κατανοηθεί καλύτερα το μέγεθος και η οικονομική σημασία της συγκεκριμένης απώλειας πρέπει να σημειωθεί πως το τουριστικό εισόδημα αντιστοιχούσε στο 3.7% του ΑΕΠ της Τουρκίας και είχε δημιουργήσει 600.000 άμεσες θέσεις εργασίας και είχε στηρίξει σχεδόν 1.000.000 άλλες από σχετικούς τομείς.

Ο επιχειρηματίας ήταν ανάμεσα στους πολλούς επιχειρηματίες και ξενοδοχειακούς ομίλους που έδειξαν ενδιαφέρον για το πολυσυζητημένο ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού χωρίς όμως εντέλει να καταλήξει σε κάποια συμφωνία. Για το Athens Ledra έχουν πραγματοποιηθεί τέσσερις άγονοι διαγωνισμοί μέχρι στιγμής ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται η περαιτέρω μείωση του τιμήματος της ξενοδοχειακής μονάδας, μετά από αίτημα της επισπεύδουσας τράπεζας, Alpha Bank. Εάν το τίμημα πέσει στα 33,4 εκατ. ευρώ που έχει ζητήσει η Alpha Bank παράγοντες της αγοράς αναμένουν το ενδιαφέρον των αγοραστών να αναζωπυρωθεί.

Όσο για τον Dorsun Osbek, πέρα από την τουρκική ομάδα, δραστηριοποιείται χρόνια στον τουριστικό κλάδο.

Στην γειτονική χώρα διατηρεί ξενοδοχεία σε διάφορες πόλεις με πιο γνωστά τα Point Hotels σε Κωνσταντινούπολη, Αττάλεια και αλλού αλλά και τα Nippon Hotels.

O Dursun Ozbek, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται στον τομέα της διαχείρισης ξενοδοχείων το 1989 ιδρύοντας το γραφείο Ozbek Tourism. Το πρώτο ξενοδοχείο του ομίλου ήταν το Nippon στην Κωνσταντινούπολη ενώ μετά από λίγο άνοιξε σε κοντινή απόσταση, στην πλατεία Ταξίμ, το Point Hotel.

Λίγο αργότερα ήρθε και το Point Hotel Barbaros, ένα ξενοδοχείο εμπνευσμένο από την τέχνη και την τεχνολογία, το οποίο ξεχώρισε από τα άλλα από την στιγμή που άνοιξε για τα έργα τέχνης που φιλοξενεί εντός του. Το ξενοδοχείο που έχει διακοσμηθεί από τον ίδιο τον Dorsun, είναι γεμάτο από Video art, πίνακες αγάλματα φωτογραφίες και installation.

Στο ξενοδοχείο το οποίο είναι διακοσμημένο λιτά και λειτουργικά τα έργα τέχνης έχουν τοποθετηθεί με τρόπο τέτοιο ώστε να αυξάνουν τη συναισθηματική άνεση των πελατών. Εντός του βρίσκει κανείς 265 έργα από 26 καλλιτέχνες όπως Yeşim Ağaoğlu, Nuri Bilge Ceylan, Melih Görgün, Hakan Gürsoytrak, Serhat Kiraz, Sıtkı Kösemen, Pablo Martinez and Murat Morova.

Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο περιλαμβάνει και το περίφημο «The Game», σε συνεργασία με τη Sony Nintendo, με το σύνθημα «Για μεγάλα παιδιά». Οι επιχειρηματίες που είναι εξαρτημένοι από τα παιχνίδια έχουν την ευκαιρία να παίξουν σε αυτό fames είτε στο δωμάτιό τους είτε στο σαλόνι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider