Δεν αλλάζουν τα ταξιδιωτικά σχέδια των Βρετανών οι εκλογές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν αλλάζουν τα ταξιδιωτικά σχέδια των Βρετανών οι εκλογές

Aνεπηρέαστοι μοιάζουν να παραμένουν οι Βρετανοί τουρίστες παρά τις πρόωρες εκλογές που προκήρυξε προ ημερών αιφνιδιαστικά η βρετανή πρωθυπουργός Τερέσα Μέι.

Ένα χρόνο μετά την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την ΕΕ και λίγες ημέρες αφότου ξεκίνησε κι επισήμως η διαδικασία για το Brexit, η απόφαση για εκλογές έφερε πρόσκαιρη αναστάτωση στους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου από φόβο μήπως επηρρεαστεί το εισερχόμενο τουριστικό ρεύμα των Βρετανών.

Παρόλα αυτά, φορείς του τουρισμού εκφράζουν την πεποίθηση πως η εκλογική διαδικασία δεν θα αλλάξει τη διάθεση των Βρετανών για καλοκαιρινές αποδράσεις και εμμένουν στην άποψη πως οι αφίξεις βρετανών τουριστών θα παρουσιάσουν διψήφια αύξηση την τρέχουσα χρονιά.

Το μήνυμα αυτό εξέφρασαν άλλωστε τόσο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, Γιάννης Ρέτσος όσο και ο νυν πρόεδρος Ανδρέας Ανδρεάδης μέσω αναρτήσεών τους στο twitter.

Όπως εξήγησαν μάλιστα, δεδομένου ότι το 80% των κρατήσεων έχει ήδη γίνει και η νίκη της Μέι θεωρείται βέβαιη, δεν περιμένουμε μείωση δυναμικής».

Όπως άλλωστε προσέθεσε ο κ. Ανδρεάδης δεν πρέπει να ξεχνάμε και «την θετική επίπτωση ισχυροποίησης στα ψηλότερα μετά Brexit επίπεδα της ισοτιμίας Λίρας/€ = 1,20 μετά την προκήρυξη των εκλογών».

Τα στοιχεία, μόλις την περασμένη εβδομάδα, από τη γνωστή εταιρεία GfK, η οποία πραγματοποιεί έρευνες αγοράς, αναφέρουν ότι, φέτος, στις προτιμήσεις των Βρετανών τουριστών, η Ελλάδα βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 12%, με το μεγαλύτερο μέρος των κρατήσεων να σημειώνεται την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου.

Για μια ακόμη χρονιά τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα και η Κρήτη είναι οι κύριοι προορισμοί των Βρετανών τουριστών για το καλοκαίρι του 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider