«Τα σπάει» ο Μαρτίνος Λούθηρος Playmobil

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Τα σπάει» ο Μαρτίνος Λούθηρος Playmobil

Ένα αγαπημένο έμβλημα παραμένει ο Μαρτίνος Λούθηρος, ο πρωτεργάτης της Μετρρύθμισης του 16ου αιώνα στη Γερμανία ο οποίος ήρθε σε σύγκρουση με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία και αμφισβήτησε το συγχωροχάρτια. Η αντιπαράθεση αυτή οδήγησε στη δημιουργία ενός από τους τρεις μεγάλους κλάδους, του Χριστιανισμού, μαζί με τον Ρωμαιοκαθολικισμό και την Ορθοδοξία. Ο Μαρτίνος Λούθηρος είχε ιδιαίτερη απήχηση στη Γερμανία και σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης.

Απόδειξη της διαχρονικότητας που χαρακτηρίζει το πρόσωπό του κηρυγμένου ως «αιρετικού» από την Παπική Εκκλησία είναι τα Playmobil με τη φιγούρα του τα οποία έχουν πουλήσει πάνω από 750.000 κομμάτια και κυκλοφόρησαν πριν από αρκετούς μήνες. Το playmobil-best seller «τα σπάει» σε Γερμανία, Ελβετία και Ηνωμένες Πολιτείες. «Το φαινόμενο αυτό έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες» δήλωσε πρόσφατα η Υβόν Κουλίν, επικεφαλής του Γραφείου Τουρισμού στη Νυρεμβέργη στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.

Το μικροσκοπικό παιχνίδι των 7,5 εκατοστών συγκαταλέγεται στις πιο επιτυχημένες εμπορικά ιδέες της γερμανικής βιομηχανίας παιχνιδιών ενώ το γεγονός ότι η Προτεσταντική Εκκλησία γιορτάζει φέτος τα 500 χρόνια από τη θυροκόλληση των 95 θέσεων του Λουθήρου, ανεβάζει ακόμη περισσότερο τη ζήτηση.

Ένα γκρουπ στο Facebook μόνο για τον «μικρό Λούθηρο»

Ο Λούθηρος-playmobil φιγουράρει στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στη γερμανική Βουλή, αλλά και στην Ισπανία, στην Αφρική ακόμη και στην εβραϊκή γιορτή Μασάδα στη Νεκρά Θάλασσα. Αυτό τουλάχιστον απεικονίζουν φωτογραφίες που ανεβάζει στο facebook o διάκονος της Ευαγγελικής Εκκλησίας Αντρέας Ζόμερ από το Μάνχαϊμ, o οποίος έχει φτιάξει ένα γκρουπ με θέμα «Ταξιδεύοντας με το Λούθηρο».

Σκοπός του είναι, με αφορμή από το ήδη διάσημο παιχνίδι, θέλησε να κάνει γνωστά με έναν εύληπτο τρόπο τα «πολλά πρόσωπα της προτεσταντικής ζωής στη Γερμανίας και τον κόσμο», όπως ανέφερε ο ίδιος στην DW. Έτσι άρχισε να φωτογραφίζει το playmobil «Λούθηρο» σε διάφορα ευφάνταστα μέρη, ανεβάζοντας στη συνέχεια τις φωτογραφίες στο facebook.

Με πληροφορίες από την Deutsche Welle

«Τα σπάει» ο Μαρτίνος Λούθηρος Playmobil
«Τα σπάει» ο Μαρτίνος Λούθηρος Playmobil
«Τα σπάει» ο Μαρτίνος Λούθηρος Playmobil
«Τα σπάει» ο Μαρτίνος Λούθηρος Playmobil
«Τα σπάει» ο Μαρτίνος Λούθηρος Playmobil

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider