Ποια είναι η εταιρεία πίσω από τη μεγάλη γκάφα των Όσκαρ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ποια είναι η εταιρεία πίσω από τη μεγάλη γκάφα των Όσκαρ

Μία από τις μεγαλύτερες ελεγκτικές εταιρείες στον κόσμο ευθύνεται για την μεγαλύτερη γκάφα στην ιστορία των βραβείων Όσκαρ και ίσως χάσει μια δουλειά με την οποία έχει συνδέσει το όνομά της από το 1935.

Η PricewaterhouseCoopers είναι ένας κολοσσός στο χώρο της παροχής υπηρεσιών λογιστικής, τήρησης βιβλίων και ελέγχου και παροχής φορολογικών συμβουλών, με 743 γραφεία σε 157 χώρες και 223.000 εργαζόμενους. Μαζί με τις KPMG, Ernst & Young και Deloitte αποτελούν τις big four των ελεγκτικών εταιρειών.

Η PwC έχει αναλάβει την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων των Όσκαρ εδώ και 82 χρόνια. Δύο ανώτατοι λογιστές της ετοιμάζουν δύο βαλίτσες με τους φακέλους που περιέχουν τα ονόματα των νικητών, καταφθάνουν ως σελέμπριτις στο κόκκινο χαλί και στη συνέχεια παίρνουν θέση στα παρασκήνια, ένας σε κάθε πλευρά της σκηνής, δίνοντας έναν από τους 24 φακέλους στον εκάστοτε παρουσιαστή.

Γιατί δύο βαλίτσες; Για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση που κλαπεί η μία, είναι η επίσημη εξήγηση. Αυτή όμως είναι και μία από τις αιτίες του φετινού λάθους, καθώς αν δεν υπήρχαν δύο φάκελοι για κάθε βραβείο, εκείνος για τον Α' γυναικείο ρόλο δεν θα είχε βρεθεί στα χέρια του Γουόρεν Μπίτι αντί για εκείνον με την καλύτερη ταινία. Η Έμα Στόουν, βλέπετε, μαζί με το Όσκαρ της πήρε και τον φάκελο που περιείχε το όνομά της. Ωστόσο ένας εκ των Μάρθα Ρουίς και Μπράιαν Κάλιναν (φωτογραφία κάτω) – οι δύο λογιστές της PwC – έδωσε ξανά τον φάκελο που πριν λίγο είχε δώσει ο συνάδελφός του.

Ο Γουόρεν Μπίτι, διαβάζοντας στην κάρτα που περιείχε ο φάκελος «Έμα Στοουν, «La La Land», κοίταξε με απορία την συμπαρουσιάστριά του Φέι Ντάναγουεϊ και το κοινό, αλλά η Ντάναγουεϊ βιάστηκε και ανακοίνωσε το «La La Land» ως καλύτερη ταινία αντί για το «Moonlight».

Η PwC ζήτησε συγνώμη για το «ανθρώπινο λάθος» όπως το χαρακτήρισε, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα αναλάβει τον χειρισμό των ψηφοδελτίων των Όσκαρ και του χρόνου. Πιθανόν να χάσει μια δουλειά με γερή δόση γκλάμορ και γοήτρου, η οποία όμως αποτελεί ένα ελάχιστο μέρος του παγκόσμιου κύκλου εργασιών της. To 2016 είχε έσοδα 35,9 δισ. δολαρίων και παρέχει υπηρεσίες σε 422 από τις 500 μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ στη λίστα του περιοδικού Fortune. Στη χώρα μας διατηρεί γραφεία στην Αθήνα (Χαλάνδρι) και τη Θεσσαλονίκη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider